segui  

Rochefort Classic 13/8/2016

da Charles DELHAYE il Thursday 18 August 2016 21:29

Had me ingeschreven voor de 159 km. Mooi weer,direkt mijn nummer gaan ophalen en rond 8.30uur vertrokken. Na 5-tal km's kreeg ik de eerste helling voorgeschoteld. Niet direkt mijn ding; een oude diesel moet eerst opgewarmd worden,natuurlijk. Het werd een opeenvolging van bergop-bergaf,de ene iets makkelijker dan de andere. In de afdalingen op de grote plateau geschakeld;dit ging heel stroef ,en de 4 laatste kronen kon ik ni gebruiken wegens schuurgeluid van ketting tegen voorderailleur. Begreep er niks van,begin van de week na nazicht nog mee gaan rijden,weliswaar vooral in de regen,toen niks ondervonden,maar nu....Geen probleem, ik wist dat er aan de bevoorrading na 48km er meestal een technieker van shimano aanwezig zou zijn om het probleem te verhelpen. Het nadeel dat ik had,vooral in de afdalingen was dat ik geen snelheid  kon maken en ook niet echt recupereren.
Aangekomen aan de bevoorrading aanschuiven bij de technieker,redelijk tijd verloren,uiteindelijk verdict nieuw kabel steken en shifter nakijken. Die brave ziel had het zo druk dat hij het probleem trachtte op te lossen met olie,maar dit lukte niet. Omdat hij het zo druk had,zijn we maar doorgereden met een beperking aan versnellingen uiteraard,maar wij konden verder.Omdat ik nog niet de helft van de hellingen had gehad;maar geopteerd om de rit in te korten naar 122km, omdat het niet echt plezant was om met een koffiemolen te rijden.
Al bij al mooie rit,me toch wel kunnen uitleven wel met jojo rijden;bergaf mensen laten rijden,bergop terug inhalen;das ook een goeie training nietwaar. Vriendin zat op mij te wachten, hebben ons wat opgefrist,terraske gedaan(jaja Patrick,da ken ik ook :-)), en nadien in Marche nog iets gaan eten omdat in Rochefort na 14.30uur niets alle restaurants dicht gingen(begrijpen wie kan,en dan maar klagen dat de zaken niet goed gaan???) Na de koolhydraten/eiwitten/vocht aangevuld te hebben,op 't gemakske naar huis gereden. We hebben alletwee genoten,dus iedereen tevreden;op  tot de volgende!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Commenti

Cate (olandese)

Mooie foto's, mooie rit, enkel jammer van je ketting ...

7 years ago - Inappropriato

herbasti17 (olandese)

Dat leek me wel een mooie rit, spijtig van het technisch probleem maar bergop anderen kunnen inhalen moet toch wel de nodige voldoening hebben gegeven en daarna gezamenlijk genieten, tof !!!!

7 years ago - Inappropriato

Heerser (olandese)

Knappe foto's en knap gereden, ik heb het al gezegd, velomediane iets voor u op eigen tempo

7 years ago - Inappropriato

Kristine (olandese)

Mooie foto's en knap gereden en geschreven!

7 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

rimanete aggiornati

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB