Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Da Bernard.V

caratteristiche:

  •  
  •   Adatta per bici da strada

Aggiungere alle 'mie salite'  

distanza 19 km
altezza alla partenza 711 m
altezza finale 2115 m
punto più alto 2115 m
altimetri 1404 m
in salita 19 km
percentuale media di salita 7.4 %
percentuale massima di salita 10.2 %

La mappa mostra una ruta sbagliata o il %max non è corretta? Edita salita  

scarica questo percorso (gpx)  

Info

hai fatto questa salita/percorso? condividi la tua storia, informazioni o commenti.

Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur) ha una lunghezza di 19 km, ha il suo punto più alto a 2115 m, e continua a salire per 19 km. La pendenza media dello Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur) è di 7.4%.

Trova altri percorsi e salite vicini a Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

indirizzo

punto di partenza 7 Rue du Pont de Luz, Parco nazionale dei Pirenei, 65120 Esquièze-Sère, Francia
punto finale Parco nazionale dei Pirenei, Tourmalet, 65120 Barèges, Francia
Per aggiungere commentare, testo o immagini su Catena : in primo luogo Login o Registrazione

Il vostro tempo per questa salita  

Tu e questo percorso

Non hai ancora aggiunto il tuo tempo per questa rotta.

questo ed altri percorsi

  1. 01h 30m 00s da niels il 27.3.2012

Esperienze da parte dei membri de Catena su Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Nessuno ancora.

Aggiungi una storia, informazioni o imagini su Col du Tourmalet (Luz-Saint-Sauveur)

Commenti

Bernard (olandese)

★ ★ ★ ★ ★

12 years ago - Inappropriato

Cate (olandese)

De Col du Tourmalet is een van de populairste cols uit de Tour de France en staat in de top van het verlanglijst van vele fietsers.

De beklimming van de Tourmalet vanuit Luz Saint Sauveur is spectaculair mooi, van zodra je vantussen de bomen bent, eens je het dorpje Barèges bent gepasseerd en het landschap opentrekt. Het is niet zonder reden een topbeklimming, zowel op het gebied van de mooie landschappen, als op het gebied van de te leveren inspanning.

De Tourmalet opent als een van de laatste bergpassen in de Pyreneeën. Als het weer het toelaat, gaat hij open in mei, maar het gebeurt vaak dat hij pas eind juni opent. Ook al ligt er geen sneeuw, toch kan de weg soms gesloten zijn wegens herstellingswerken aan het wegdek. Door de band is de weg open van begin juni tot eind oktober. De weg is sowieso in goede staat en vrij breed zodat je niet gehinderd wordt mocht het verkeer iets drukker zijn. Dit kan soms het geval zijn gedurende het eerste deel van de beklimming (tussen Luz-Saint-Sauveur en Barèges).

7 years ago - Inappropriato

Cate (inglese)

The Col du Tourmalet is the most popular climb in the Tour de France, and appears in the majority of the editions. It is one of the most famous climbs in professional cycling and it is at the top of many cyclists' to-do list.

The climb of the Tourmalet from Luz Saint Sauveur is spectacularly beautiful, particularly once you get above the trees and the scenery begins to open up, just after the village of Bareges. It's one of the most challenging climbs on a road bike.
The Tourmalet is usually one of the last passes to open in the Pyrenees. Some years, it does not open until the end of June. In general though, it is normally fine to ride from early June to late October.
The road surface is in very good condition, and the road with is optimal.

The first part of the climb from Luz-Saint-Sauveur to Bareges is quite busy in peak season. There is not much traffic on the rest of the climb.

7 years ago - Last edit: 7 years ago - Inappropriato

Bernard.V (francese)

Le Col du Tourmalet reste le col le plus populaire du Tour de France, et se retrouve au programme de la majorité des éditions. C'est un de cols les plus réputé,s tant dans le cyclisme professionnel que dans le cyclisme récréatif.

L'ascension du Tourmalet depuis Luz Saint Sauveur est spectaculaire, une fois que vous arriverez au-dessus des arbres et que vous aurez une vue panoramique époustouflante, juste après le village de Barèges. C'est une des ascensions qu'il ne faut absolument pas sousestimer.
Le col du Tourmalet est un des derniers cols à ouvrir dans les Pyrénées, parfois il n'ouvre que fin juin. En général, il est ouvert entre début juin et fin octobre. La voie est en excellente condition, mais sur la première partie de l'ascension (Luz-Saint-Sauveur vers Barèges) il y a pas mal de traffic.

7 years ago - Last edit: 7 years ago - Inappropriato

Agostinho (olandese)

Een prachtige col. Een machtige col. Een monument. De superlatieven zijn niet van de lucht als je spreekt over de Tourmalet. Hij staat niet voor niets in de top tien van de meest beklommen cols in Europa. Een col die zeker niet mag ontbreken op het palmares van de wielertoerist.
Op 29 juli 2008 bedwong ik hem vanuit Luz Saint-Sauveur. De temperatuur was ideaal, lichte bries en volop zon. Zoals op bijna alle cols in de Pyreneeën staan ook hier om de kilometer borden met aanwijzingen waarop je de actuele hoogte, afstand tot de top en stijgingspercentage voor de komende kilometer kan aflezen. Afhankelijk van je algemene toestand wil je dat op dat moment al dan niet weten.
Tot een 3-tal km voorbij Barèges is het op een tweetal haarspeldbochten na, een vrij rechte weg langs een riviertje (de Bastan). Vanaf het skistation kom je boven de boomgrens en wordt het uitzicht weidser en de stijgingspercentages onregelmatiger, variërend van 7.5 tot 10 %, met in de laatste, moordende km, een strookje van 17% (volgens mijn tellertje).
Door de smalle doorgang op de top blies een onaangename wind, waardoor het plots een pak frisser werd. Ik ben er dan ook niet lang gebleven. Na de gebruikelijke fotosessie en even te hebben genoten van het prachtige uitzicht wilde ik dan ook zo snel mogelijk terugkeren. Tijdens de afdaling ben ik in de beschaduwde gedeelten een paar maal moeten stoppen om mezelf warm te wrijven. Het waren destijds mijn eerste ritten in het hooggebergte. Ervaring had ik dus niet, en van losse mouwen of een windjack had ik toen nog nooit gehoord. Nu weet ik wel beter.
Toen ik naar boven reed was vanaf het skistation van Barèges de weg in vrij slechte staat, maar dat zou ondertussen verholpen zijn. Zoals steeds in een beklimming is het een kwestie van te doseren, hartslagmeter in de gaten houden en een vlotte trapfrequentie onderhouden.
Zeker niet vergeten om voldoende te drinken en eventueel preventief een banaan, een reepje en/of een gelletje meenemen. Op de steilere stukken vond ik persoonlijk een 34/28 geen overbodige luxe. Vooral tijdens de vakantiemaanden is er nogal wat toeristisch verkeer dus, vooral op het bochtig en smaller traject in het hoger gelegen gedeelte, kan je in de afdaling beter inzetten op veiligheid en rekening houden met wagens die nogal eens breed door de bocht durven gaan.

7 years ago - Inappropriato

Aggiungi il tuo commento

Catena : la comunità ciclistica unica.

sponsor…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
Merida Q-Cycling
Birzman Q-Cycling
Merida Centurion
KBWB