Dolo05: saddle up, cowboy!

le: 30.8.2018 par Jan

données de l'activité

Distance 23.61 km
Durée 03h 50m 09s
Vitesse moyenne 6.16 km/h
Dénivelé 1138 m
Calories brûlées 1534 kCal

télécharger ce parcours (gpx)  

Conditions de l'activité

Met de mountainbike de monsterlijke klim naar Sella Brunéch gaan doen. Als dat niet het pijnlijkste klimmetje uit de geschiedenis van de jansheid is, weet ik het niet. Belachelijk veel stukken van 20 à 25% — ik heb verschillende keren moeten afstappen en wandelen.

't Is blijkbaar ook een segment, en hoe die eerste daar maar liefst 3 km/u sneller was dan de rest, weet ik echt niet. In 2011 waren er vast nog geen e-bikes. Chapeau! (Niet dat ik zo'n topper ben, maar een totale krabber ben ik toch ook niet.)

Soit, pijnlijke klim, gevolgd door een pijnlijk incidentje in de afdaling. De afdaling was nóg steiler dan de klim. Eerst was ik van plan om langs die kant te klimmen, maar dat zou echt onmogelijk geweest zijn. In de afdaling kreeg ik mijn snelheid niet meer omlaag, en mijn plan om min of meer gecontroleerd tot stilstand te komen in een stuk grasweide van de skipiste, hield geen rekening met de greppel die na enkele tientallen meters opdook. Crash, boom, bang: gps-scherm en -houder kapot, twee gescheurde buitenbanden, enkele schaafwonden, een behoorlijk gekneusde schouder, en het ergste van al: met mijn handschoen recht in de koeienstront gevallen. 😊 Cowadunga, dude!

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion