Gent – Schellebelle – Leuze – Chimay – Dinant – Hoegaarden – Schellebelle (BRM400) – Gent

le: 2.7.2016 par Jan

cyclisme

données de l'activité

Distance 451.09 km
Durée 18h 02m 03s
Vitesse moyenne 25.01 km/h
Dénivelé 2738 m
Calories brûlées 14427 kCal

télécharger ce parcours (gpx)  

Conditions de l'activité

Mijn voornemen om dit jaar “superrandonneur” te worden, zal helaas niet lukken. Er komen geen ritten van 600 km meer, dus kan ik het rijtje 200, 300, 400, 600 niet afmaken. Ach ja. Dan maar nog eentje van 400, en deze keer eentje met een groot aantal nachtelijke kilometers, want de start is om 18:30.

De eerste uren rijden we door de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines tot in Leuze-en-Hainaut (Nederlands: Slogan-in-Henegouwen). Veel bekende hellingen hier, maar ook enkele mooie nieuwigheden. En ook een mooi stukje couleur locale in Leuze, waar we in het café (de eerste controleplaats) getuige zijn van een flinke door alcohol aangedreven woordenwisseling. 't Is weekend voor iedereen.

Wanneer we rond 22:00 weer vertrekken, is het al flink aan het schemeren. De fluohesjes worden bovengehaald en de fietslichtjes aangezet. In mijn hoofd speelt "into the night" van Julee Cruise — zeer aangenaam, maar niet meteen oppeppend: https://www.youtube.com/watch?v=vorS-Zq15bE

In het donker rijden we lange tijd over de rechte departementale wegen –heerlijke asfalt– van Noord-Frankrijk en komen in de buurt van Chimay weer België binnen. Daar wacht de bevoorrading door va en moe Lammens, wier kroost deze BRM organiseert. Zeer welgekomen, want voor de rest is er zelfs nergens een drank- of snoepautomaat te zien.

We volgen in het holst van de nacht de RaVeL richting Dinant. Geen klachten over deze fietsweg. Alleen het uitzicht is wat saai: alles zwart langs onze tunnel van licht. 😊 In het centrum van Dinant moeten we het aantal saxofoons op de brug tellen bij wijze van controle. Er is immers nog niets open om vijf uur. Behalve de hemel, dan: een nieuwe dag is aangebroken. En nog geen druppel regen gehad, hoezee.

Na Dinant en een snelle passage door Namen volgen we de RaVeL richting Hoegaarden. Ik heb een leegloper en moet na een keertje bijpompen toch nog mijn band vervangen, maar heb voor de rest nergens last van. Ideaal.

Het laatste lange stuk brengt ons via Erps-Kwerps naar het Zeekanaal Brussel-Schelde en dan binnendoor langs Dendermonde (waar blijkbaar de chocopasta van 't Boerinneke gemaakt wordt — we reizen om te leren) terug naar Schellebelle. Dat we in de laatste uren nog twee keer een flinke regenbui te verduren krijgen, nemen we er maar bij. Uiteindelijk zijn we zelfs weer droog bij de aankomst. Handig, want het laatste stukje van Schellebelle naar huis mag ik nog alleen rijden. De rest van de rit was in groep: met zeven gestart, en met zeven aangekomen. Mooi!

Ah, en om toch nog een fysiek mankement te kunnen vermelden: op weg naar huis langs de Schelde vliegt er nog een bij of wesp tegen mijn gezicht, en steekt me prompt in mijn lip. Miljaarde! Maar een geluk bij een ongeluk: alle vermoeidheid was op slag (of op steek) weg, en ik was veel sneller dan ik had gedacht terug thuis. 😊

Média

Réactions

Cate (néerlandais)

Amai, mooi gemiddelde, indrukwekkend, met leuke liedjes en al. En dan nog eens geluk met het weer, en met de bandjes en nog een kus van de wesp erbovenop 😊

il y a 4 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

En zo komt een mens nog eens ergens, he! Altijd maar hetzelfde rondje rond de kerk van Meulestede rijden, gaat ook vervelen. 😊

il y a 4 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion