Gent – Dendermonde – Willebroek – Dijle – Aarschot – Demer – Scherpenheuvel – N2 – Herk-de-Stad – Alken – Hoeselt

le: 8.2.2014 par Jan

cyclisme

données de l'activité

Distance 173.1 km
Durée 07h 50m 08s
Vitesse moyenne 22.09 km/h
Dénivelé 499 m
Calories brûlées 5015 kCal

télécharger ce parcours (gpx)  

Conditions de l'activité

Met de trekfiets en bagage naar Los Parentes. Door weer en wind, en véél wind. Hoofdzakelijk zijwind, aangezien hij meestal uit het zuid-zuidwesten kwam. De regen viel mee: enkel de eerste uren moest ik mijn regenjas aanhouden.

De Dijle volgen van Mechelen tot Rotselaar kan een modderige affaire zijn, heb ik ondervonden. Het stuk langs de Demer van Rotselaar tot Aarschot was genieten: prachtig nieuw asfalt, en zelfs rugwind.

Daarna even pepernoten gaan halen in Scherpenheuvel (jeugdsentiment), en dan een stukje N2, maar dat slechte fietspad verveelde snel. Het was van het type "verzakte betonplaten met een centimeter of twee verschil tussenin" — is dat al officieel Vlaams erfgoed?

Réactions

Charles DELHAYE (néerlandais)

Ja Jan,weet ge er bestaan alternatieven om dat slecht fietspad te mijden,ge had bv in Scherpenheuvel richting Bekkevoort kunnen nemen,richting Herk/Stad,Stevoort,Alken en daar je weg vervolgen.
Maar nog iets:als ik je gegevens bekijk,heb ik de indruk dat je Rompelberg naar de kroon wilt steken;want zeg nu zelf:lichtjes bergop,wind in de rug en dan nog 108Km/u halen,chapeau zenne!😊

il y a 10 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

En da 's nog niet alles Charles. Halverwege, net buiten Mechelen stopt hij met trappen en haalt hij tot Hoeselt nog een gemiddelde van 22/hr. Waar een Garmin toch niet toe in staat is.... 😊

il y a 10 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

Niettemin, in deze weersomstandigheden en met dit "soort vervoermiddel"... je moet het maar doen. Hoed af.

il y a 10 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Haha, zeveraars. 😊

Charles: merci voor de tip; het was een rit die ik niet op voorhand had uitgestippeld, en ik had maar wat op goed geluk gereden.

Agostinho: het magneetje van mijn cadansteller zat precies niet meer goed. Uiteindelijk zorgde dat wel voor minder weerstand, natuurlijk. 😊

il y a 10 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

En blijkbaar is België ook een kleine 200 meter omhooggeduwd door de tektoniek, want bij mijn weten lag Gent maar 8 meter boven zeeniveau. Gekke Garmin!

il y a 10 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

Dit is gewoon een mooie prestatie en daar draait het toch om.

il y a 10 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion