Gent – Schelde – Doornik – Blaton – Ath – Oudenaarde – Schelde – Gent

le: 29.8.2013 par Jan

cyclisme

données de l'activité

Distance 210.05 km
Durée 06h 58m 10s
Vitesse moyenne 30.14 km/h
Dénivelé 698 m
Calories brûlées 7248 kCal

télécharger ce parcours (gpx)  

Conditions de l'activité

Eindelijk nog eens meer dan 200 km gedaan.

Tot Doornik langs de Schelde, dan van Péronnes bij Doornik naar Blaton langs het kanaal Kanaal Nimy-Blaton-Péronnes, en zo via het Kanaal Blaton-Aat naar Ath (Aat). Dat sluit aan op de Dender, en vanaf Lessines (Lessen) heb ik dan wat zitten sukkelen met de gewone weg omdat de RAVeL/pre-RAVeL op niet veel trok. Ge hadt er een mountainbike voor nodig, en mensen die mij kennen, weten dat ik nochtans niet snel de koersfiets ongeschikt acht voor wat off-road.

Het stuk van Péronnes naar Blaton is deel van RAVeL 1, en eigenlijk ook geen aanrader: het zijn van die typische licht tot zwaar verzakte betonplaten die veel schokken opleveren.

Soit, van Lessines naar Oudenaarde met een aantal mooie klimmetjes in het Pays des Collines en de Vlaamse Ardennen (ze deden pijn!), en zo langs de Schelde weer naar huis.

Mooie rit.

Réactions

Agostinho (néerlandais)

Je had misschien de "Bromptain" achterop moeten nemen. Mooie afstand en sterk gemiddelde.

il y a 10 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Hehe, ik had al genoeg bagage mee met mijn vele proviand en "gereedschap".

En dat gemiddelde: merci, maar laat u niet misleiden: dat is de tijd in het zadel. In totaal heb ik er "van deur tot deur" nog een uur meer over gedaan, inclusief 2x eten, 2x een drankautomaat plunderen, en –ook weer 2x– mijn zadel hoger zetten. Blijkbaar was dat in de loop der maanden maar liefst 2,5 cm gezakt, en ik had dat nooit door door de korte ritjes. Last van mijn knie, nu, maar dat gaat wel voorbij.

il y a 10 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion