Shikara in Alleppey

Cette image fait partie de l'album : Ind02: Allez hoppa, naar Alleppey!.

Een shikara is een boot met een dakje erop. Erg populair voor rondvaarten in de backwaters hier. De houseboats zijn ook populair, en zijn te boeken voor een overnachting op het water.

Réactions

Agostinho (néerlandais)

Ik dacht dat de waterhyacint enkel in Zuid Amerika groeide. Daar dus ook..... en fors.

il y a 2 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

We reizen om te leren, maar we leren minstens even veel van deze commentaarsectie! Ik dacht dat het gewoon waterlelies waren, maar inderdaad: de waterhyacint is een bijzonder invasieve soort uit Zuid-Amerika. Botanisch bedankt!

il y a 2 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

De invasie is vooral in het amazonegebied een ramp aan 't worden als gevolg van de aanleg van stuwmeren en het uitdiepen van waterlopen. Ze halen vooral een massa voedingsstoffen uit het water, en door de bedekking van het oppervlak sterven andere waterplanten af als gevolg van lichtgebrek. Ik zag een tijd geleden een reportage op National geographic waar men het had over speciale eenheden die een volledige dagtaak wijden aan het "hyacintvrij" houden van bepaalde waters.

http://www.ru.nl/fnwi/alumni/@1010117/woekerende/

il y a 2 ans - Dernière mise-à-jour : il y a 2 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Dat ga ik hier niet proberen te bekijken met het slecht internet overal. 😊 Ik herinner me gelijkaardige dingen aan land met “kudzu”, een Japanse slingerplant die in de VS echt een plaag is.

il y a 2 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion