Suivez  

Beginnerperikelen: Een weekend niet op de fiets

par ThijsVdB le lundi 20 avril 2015 11:45

Vol goede voornemens plande ik vorige week om meer te fietsen. Ik maakte een blog aan, een Strava account, ging op zoek naar tips en de eerste 130 kilometers vlogen onder de wielen door. Weekend 2 met een koersfiets in de garage: 0 km op de teller. Wat is er gebeurd?

Het was een geweldig weekend. Lekker zonnetje, niet al te veel wind. Perfect fietsweer. Maar ook perfect weer voor een uitstapje naar het park, een familiefeest, een extra repetitie voor het optreden in mei, ...

Eén van de tips die ik tegen kwam op een forum zegt het helemaal:
Door regelmatig te gaan fietsen train je ook je zelfdiscipline. Zo zorg je ervoor dat je andere werkzaamheden op tijd af zijn.

Fietsen vraagt tijd. Tijd die ik bewust moet inplannen. Want om iets van conditie op te bouwen kom je niet toe met 30 minuten. Met de eindsprint in zicht van het doctoraat wordt het dan ook tijd om een werk-/fiets-/familietijdsplanning op te stellen, met wat tijd voor de fiets deze week en komend weekend. Want dat moet ik wel toegeven, de vrijheid van op de fiets is toch lichtjes verslavend.

P.S. Ik ben nog steeds op zoek naar een goede titel voor deze blogreeks. Tips welkom.

|

Réactions

henk (néerlandais)

Je slaat de nagel op de kop, toen ik begon met recreatief fietsen (zo'n 6 jaar geleden ondertussen) kostte het me redelijk wat moeite om die balans tussen werk/gezin en de fiets (plots een derde factor) te vinden. De km zijn wat minder dan gehoopt, maar op die manier blijft iedereen tevreden (incl. vrouwlief en de 2 kids).

il y a 9 ans - Inapproprié

FredV (néerlandais)

Fiets je individueel? Ik vermoed het, als je een (paar) fietsvriend(en) hebt, stimuleer je elkaar ook om minder snel af te haken...

il y a 9 ans - Inapproprié

ThijsVdB (néerlandais)

inderdaad een solofietser. Momenteel nog op zoek naar een toffe club voor zondagochtend. Voor avondritjes ga ik graag alleen op pad, om me even uit te leven tussen het werken door.

il y a 9 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion