Suivez  

D46, vrijdag 5 juni: Mostar – Drvenik (96 km)

par Jan le jeudi 11 juin 2015 21:24

Net zoals in Albanië, blijven we ook in Bosnië maar twee halve dagen. Dat is natuurlijk te weinig om een oordeel te vellen, maar genoeg om jullie te kunnen meedelen dat er ook hier wel degelijk slangen zijn. Oef.

Vandaag volgen we een zeer rustige weg tot aan de grens met Kroatië, parallel met de grote weg waarlangs we gisteren met de bus reden. We vonden die route nogal druk, en zijn zeer blij met de keuze van vandaag. Deze weg volgt de Neretva-rivier, en doet dat netjes in de vallei. Geen Bosnische bergen voor ons, dus. Wel wat off-road vandaag; enkele kilometers Bromptainbiken langs het uitnodigend ogende water.

Water is vandaag erg aanwezig. Zowel langs ons in de rivier, als op onze huid uit onze porieën, als uit de hemel gedurende een minuut of twee. Het is drukkend warm, en dat doet het kortstondig onweren. Helaas brengt het niet meer zuurstof of verkoeling: dit wordt weer een lange, lange dag.

Hoogtemeterrecords zullen we vandaag niet breken, maar met een kleine 100 km en met aan de Kroatische kant toch nog aardig wat ge-op-en-af, zijn we blij als we in het hotel aankomen. Nét wanneer er een onweer losbarst, warempel.

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion