Suivez  

D11, vrijdag 1 mei: Budoni – Orosei – Cala Gonone (83 km)

par Jan le mardi 5 mai 2015 00:00

1 mei, dag van de fysieke arbeid! Het land ligt op zijn gat, maar wij zitten op het onze. (Flauwe woordspelingen zijn voor mij hoegenaamd géén arbeid.) Vandaag volgen we opnieuw de Strada Statale 125, die rustig begint, maar gaandeweg hoger en hoger kruipt.

Onderweg komen we de gebruikelijke dieren tegen: schapen, geiten, koeien, … Vandaag echter ook een nieuwkomer: een slang, al is het een dode. Het is ondertussen een traditie om op onze fietsreizen een foto te maken van Liselotte met dode slang, dus bij dezen mogen we dat ook alweer afvinken. (Vinken hebben we nog niet gezien, nu je het zegt.)

Zoals zo vaak zit het venijn ook vandaag in de staart. Op aanraden van Liselottes ex-collega Vicky en diverse netsitepagina's op het wereldwijde Interweb, eindigen we vandaag in Cala Gonone, een alleraardigst kustdorpje. Kustdorpjes in deze contreien zijn niet te vergelijken met die aan de Vlaamsche kust. De duinen zijn hier enkele honderden meters hoger, en ook wel een stuk harder. Je zou ze haast bergen kunnen noemen. Klimmen, dus.

De eindklim is echt wel een pareltje, als pareltjes tenminste bestaan uit massieve hellingen met haarspeldbochten en stijgingspercentages die het alcoholgehalte van een goede wijn evenaren. (Ik ben niet zat, het is de inspanning die me ijl maakt.)

Maar wat een beloning op de top: een niet in prentjes en pixels te vatten zicht over de golf van Orosei, met Cala Gonone in de diepte, slechts een duizelingwekkende afdaling ver. Incredibile!

|

Réactions

Charles DELHAYE (néerlandais)

Dit is wielertoerisme "puur sang". Er is planning,pure natuur,rust en uitdagingen,elk op zijn niveau;in 1 woord zoals een Vlaamse artiest zou verwoorden:"Geweldig,fantasties"!

il y a 8 ans - Inapproprié

Cate (néerlandais)

wij worden al dronken van je reisverslag (reisdronken, bestaat dat?), laat staan welk effect dit op jullie heeft 😊. Voordeel : de kater komt maar binnen enkele weken ...

il y a 8 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

Aangenaam om dit te lezen, krijg er zelf goesting van om te doen ... dit is puur genieten.

il y a 8 ans - Inapproprié

vjespers (néerlandais)

Hoi Liselotte en Jan, en heel toevallig kwam jullie kaartje toe gisteren toen ik thuis kwam van werk. Dikke merci. Het was inderdaad dezelfde camping in Cala Gonone. Die haarspeldbochten waren al erg in de auto 😊 Laat staan op de fiets. Nog veel plezier.
groeten Vicky

il y a 8 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion