Suivez  

Meer dan 330 km fietsen — elke dag, een gans jaar lang

par Jan le vendredi 9 janvier 2015 23:58

Onder het motto goed gek is ook niet slecht wil de Brit Steven Abraham het wereldrecord "gefietste kilometers op een jaar"  verbeteren. Dat wereldrecord staat sinds 1939 op naam van een andere Brit, Tommy Goodwin. Die slaagde er destijds in om meer dan 120.805 km op één jaar tijd te fietsen — gemiddeld meer dan 329 km per dag.

Gemiddeld! 329 km! Per dag! Een gans jaar lang!

Steven Abraham heeft zijn job als leerkracht in de frigo gestoken en concentreert zich dit jaar dus volledig op zijn recordpoging. In de wintermaanden doet hij het nog "kalmpjes aan", met slechts 290 km per dag, maar eens de dagen lengen en de temperaturen stijgen, gaat hij er "fatsoenlijk" aan beginnen. Voorlopig lijkt het hem nog goed te gaan, ook: elke dag gereden, goed voor een jaartotaal van 2664 km — op negen dagen tijd, dus.

Zijn er veel mensen die dit jaar al ritten van 300 km hebben gedaan? En dat elke dag? Wat een beest! :-s

|

Réactions

Agostinho (néerlandais)

Je kan hem volgen op Strava.

http://www.strava.com/athletes/1419435

il y a 9 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

Je moet er maar goesting in hebben en hopen dat je niet ziek word eh

il y a 9 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Och, een paar dagen niet fietsen haalt ge zo weer in. Wat is 100 km extra per dag, twaalf dagen aan een stuk, voor zo iemand? 😉

il y a 9 ans - Inapproprié

Cate (néerlandais)

Blijkbaar heeft hij de smaak te pakken gekregen door deel te nemen aan Paris-Brest-Paris. @ Jan : staat dat ook niet op je lijstje dit jaar? Pas maar op dat het beestje jou ook niet te pakken krijgt 😉.

il y a 9 ans - Inapproprié

Jan (français)

Bwa, onwaarschijnlijk, aangezien ik geen tijd ga hebben voor de "kwalificatieritten" van de BRM: http://www.randonneurs.be/ — over vier jaar zullen we het nog eens proberen.

il y a 9 ans - Inapproprié

Les commentaires anonymes ont été désactivés.

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion