Suivez  

Vietnam, dag 09–12: Gestrand, en het is niet eens erg

par Jan le mardi 16 avril 2019 12:28

Zaterdag 6–dinsdag 9 april 2019: Thái Nguyên – 3 nachten Cát Bà – Hanoi

“Ik heb mijn kleren in de kast gelegd. Ik ben zo gelukkig!” Blijkbaar is het een vrijwel universele endorfine-boost om eventjes niét uit de bagage te moeten leven. Dit citaat is er immers eentje van Bieke, wanneer we haar na het inchecken en opfrissen in het Cát Bà Cannon Fort Hotel terugzien. Ik kende de uitspraak wel al van mijn vorige fietsreizen met Liselotte. Geluk zit in een kast in een klein hoekje.

Sta me toe onze drie nachten op dit eiland in één bericht samen te vatten. Of nog korter, met twee woorden: ontspannend inspannend. Je kan hier immers zowel zweten op de fiets als zweten op het strand. Als je niet wil zweten, moet je binnen in de buurt van een airco blijven: de buitenlucht is sowieso warm en vochtig. Maar binnen blijven zou zonde zijn. Dit eiland is namelijk een prima en nog niet verneukt alternatief voor de iets zuidelijker gelegen en veel drukker uitgebate Baai van Hạ Long (dé foto van Vietnam, met “authentieke” boten tussen verticaal uit het water rijzende karstrotsen).

We hebben hier drie dagen gefietst, gelegen, gewandeld, gegeten, gedronken, en voltooid gedeelwoord. Mooie afsluiter vooraleer we terugkeren naar Hanoi, waar we nog een dagje doorbrengen omdat onze vlucht pas om 01:30 opstijgt. Het fietsen is nu echter voorbij. Dat vind ik altijd wat jammer, maar het is goed geweest. Een laatste samenvattend verslag volgt nog.

Routedetails voor de geïnteresseerden

Met de trein (geboekt via Baolau) naar Hanoi, en dan met de bus (Cat Ba Express) en ferry (inbegrepen in het busticket) naar Cat Ba. Daar rondfietsen is gemakkelijk, want er zijn maar enkele wegen op het eiland. Prima befietsbaar, met pittige hellingen.

Na ons verblijf zijn we met de speedboat van aan de pier in Cát Bà stad naar Hải Phòng gevaren (ongeveer een uur, 220.000 VND per persoon) en hebben daar de trein naar Hanoi genomen (ook weer via Baolau).

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion