Suivez  

Vietnam, dag 08: Sorry dat ik geen titel kan verzinnen; ik lig nog altijd plat met de berggeitenzeemveltitelgrap van gisteren

par Jan le lundi 15 avril 2019 12:43

Vrijdag 5 april 2019: Sơn Dương – Thái Nguyên

Onze geplande route is al enkele keren gewijzigd. De meest recente wijziging is dat we naar een schilderachtig eiland voor de kust gaan. Allemaal prima voor mij. (Als er maar één besluitnemer is toegelaten, maakt dat de relatie wel een stuk eenvoudiger.) Omdat de weg van hier naar de kust veel saaier (want vlakker) wordt, gaan we een eindje overslaan met de trein en de bus. Het einddoel voor vandaag is Thái Nguyên: een universiteitsstad met rechtstreekse verbinding naar Hanoi.

De weg is meer van hetzelfde: relatief vlak met af en toe een goed piekje, veel groen en toch veel bevoorradingsmogelijkheden. Vooral de bestemming is vandaag interessant, dankzij een ruim aanbod aan accomodaties en eetgelegenheden. Veel best hippe koffiezaakjes, ook. Blijkbaar zijn er wel iéts minder pendelaars en kotstudenten dan in pakweg Leuven, want er is –even tellen– één trein per dag. Om tien voor belachelijk vroeg dan nog. Goed dat we een (echt en comfortabel) hotel hebben geboekt zónder ontbijt.

Routedetails voor de geïnteresseerden

De QL37 is net als gisteren prima te doen. Na 30 km nemen we provinciale weg TL-253 (ons favoriete wegtype in Vietnam) die ons helemaal naar Thái Nguyên brengt.

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion