Suivez  

Vietnam, dag 06: “Vietnamezen hebben wel 50 woorden voor vochtigheid”

par Jan le lundi 8 avril 2019 05:32

Woensdag 3 april 2019: Yên Thế – Hàm Yên

Vanaf april neemt de neerslag hier snel toe, en dat hebben we geweten. ’s Nachts werden we al enkele keren wakker door een drache nationale, en deze ochtend lijkt een weliswaar zachte regen maar niet te willen ophouden. Een mens wordt zowaar gedwongen om zich te verschansen in de plaatselijke koffiekeet. Gembertheetje, kokoskoffie, vers fruitsap: het leven van een fietstoerist is niet altijd rozengeur en maneschijn. (Zie ook: onze was die we vergeefs hebben proberen te laten drogen. Eau de natte dweil, walgelijk.)

Tegen de middag kunnen we eindelijk vertrekken, met de nodige regenbescherming. Net zoals de locals, allemaal verpakt in hun plastieken poncho’s. Er is veel volk op de baan, maar gelukkig vooral “zacht” verkeer. Uitgelaten schoolkinderen die naar huis fietsen, en volwassenen die zichzelf en al wat je maar kan bedenken van hot naar her brommen.

Op het einde van de namiddag komen we opnieuw op een nationale weg, de QL2. Die is wél erg druk, wat de laatste twee kilometer minder aangenaam dan de rest maakt. Het Nam Phong Hotel in Hàm Yên ligt vlak naast die grote weg, maar doet dat dankzij de prachtig onderhouden tuin een beetje vergeten. De kamers zijn opnieuw al enige tijd over hun vermoedelijke hoogtepunt heen, maar dat geldt ook voor ons. Niét voor de kolossale kikkerkolonies: die zijn hyperactief en letterlijk pijnlijk luid als je buiten bent. Maar hey, zelfs dat klinkt beter dan zwaar vrachtverkeer. Slaap goed.

Routedetails voor de geïnteresseerden

Vanuit Yên Thế de weg volgen richting het oosten. Die draait wat af naar het zuiden en dan weer omhoog naar het noorden, om vervolgens in Hàm Yên / Tân Yên bij de QL2 uit te komen. Prima route: rustig, overwegend goed wegdek, en voldoende bevoorrading.

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion