Suivez  

Ind08: Bergaf voor de gezondheid

par Jan le dimanche 31 décembre 2017 18:24

Vrijdag 29 december 2017: Kanthalloor – Pollachi (93 km)

Goed nieuws! Liselottes schoen is terecht. In de ochtendzon vond ik hem ongeveer 30 meter van onze deur. Het oordeel over de apen blijft even negatief, maar de dag is alvast positief begonnen. Eigenlijk het tweede begin van de dag, want het eerste begin was om 06:00, toen de nonnetjes van het klooster hierboven hun luidsprekers op 150% van het maximumvolume zetten. Zieltjes worden hier blijkbaar gewonnen via de oren.

Kanthalloor ligt een stuk lager dan Munnar Top Station, en de jasjes die we hebben aangedaan voor de ochtendlijke afdaling, vliegen al snel weer uit. Terug beneden, in Marayoor, zetten we onze noordelijke koers van gisteren verder op de SH-17. Die leidt ons door de uitlopers van het Eravikulam National Park van gisteren, en het daarop aansluitende Chinnar Wildlife Sanctuary. Deze tachtiger zag zelden prachtiger. (Allez ja, geboren in de jaren 80, maar ik vond niks dat rijmde op dertiger. “Deze dertiger was zelden fertiger?”) Misschien wel het mooiste stuk van de reis tot nu toe, en bovendien met supergoed wegdek.

En dan is het plots gedaan met de bergen. Van het ene op het andere moment zitten we weer in de bewoonde wereld, en die is nu vlak. Achter ons verdwijnen de pieken in de mist (of is het smog?) en rond ons komt steeds meer ander verkeer. We hebben zelfs alwéér twee andere fietstoeristen ontmoet.

Dankzij een stevige rugwind en een zachtjes dalende weg trappen we een heel eind weg rond de 30 km/u. Dat is heerlijk, en brengt ons ook sneller bij onze eindbestemming: Coco Lagoon, een resort vlakbij Pollachi, in deelstaat Tamil Nadu. Sneller fietsen om sneller te kunnen rusten: een goede deal.

|

Réactions

Agostinho (néerlandais)

Ja... met slecht een schoen kon die aap ook niets beginnen. 😉

il y a 4 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion