Suivez  

Ind05: the highway high life™

par Jan le jeudi 28 décembre 2017 16:46

Dinsdag 26 december 2017: Kattappana – een afslag van de NH-85 (62 km)

Wat een nacht, wat een nacht. Jammer genoeg vond er net nu en net in dit hotel een conventie van 's lands meest rumoerige hotelgasten plaats. Nu ja, "meest rumoerige": luid roepen en met deuren gooien vanaf 6 uur 's ochtends is eigenlijk normaal Indiaas gedrag. Dat is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Bommetjes en vuurwerk dat buiten het hotel werd afgestoken waren dat ook niet. Klaag, klaag, klaag? Slaap is nogal belangrijk op fietsreis, zéker wanneer het overdag al de hele tijd aan de lawaaierige kant is. Maar we leven nog. (Vrienden van ons zeggen ons dat we niet eens weten wat het is om echt moe te zijn.)

Vandaag gaat het richting Munnar. Ik zeg “richting”, omdat we ondertussen genoeg ervaring hebben om te weten dat het moeilijk plannen is hier, door de combinatie van reliëf, wegdek en vermoei(en)dheid. Het plan: State Highway 19 tot in Pooppara, en dan daar via binnenwegen naar Munnar. Er is ook een National Highway, maar die schijnt bijzonder smal en gevaarlijk te zijn. Dat nodigt niet uit tot fietsen.

Tenzij, tenzij die NH-85 geblokkeerd blijkt te zijn, en er amper autoverkeer over rijdt. Dat wordt omgeleid via de binnenwegen die ik eerst had gepland. Ja, dan is de keuze snel gemaakt: screw my way, take the highway!

En het mag gezegd: de NH-85 is zeer mooi. En zeer smal. Ik zou hier niet willen rijden met tweerichtingsverkeer over bochtige bergwegen zonder noemenswaardige bescherming van de afgrond. De werken duren nog tot oktober 2019, dus dit is een toptip voor wie plannen in die regio heeft!

Maar tot waar gaan we? Er staan redelijk wat resorts aangegeven, en we zijn wel toe aan een rustdag. Het zal deugd doen om eens hoofd en benen leeg te laten lopen door een dagje platte rust. Alleen jammer dat we niets op voorhand konden boeken, want er zit nogal veel vol. Na zo'n 10 km op de NH-85 draaien we af naar een weg die volgens Google langs enkele resorts leidt. Alleen stond er niet bij dat de weg naar die resorts ongelooflijk steil afdalen was. Ja, ik weet het: ik noem hier alles steil, maar dit was nog horser catégorie dan de rest. Mijn fietsenmaker zal lachen: ik zei altijd dat ik schijfremmen op een trekfiets onnodig vond. Ik had natuurlijk nog nooit in India fietsgetrokken. Maar we leven nog (bis).

Meer nog: we leven het goede leven. Het Spice Tree Munnar resort is óók hors catégorie. We hebben hier een eigen villaatje met eigen zwembad en alle luxe die een mens zich zou kunnen wensen. En dat allemaal met geweldige last-minute-korting. (De originele prijs was enkele malen te hoog voor ons budget, zelfs naar Westerse normen.) Maar sorry, ik moet het verslag afsluiten: we hebben hier helaas maar één dag kunnen versieren, en ik moet dus het onderste uit de kans met beide handen grijpen. (Shit, toch nog een contaminatie opgelopen in India!)

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion