Suivez  

Dag 08, vrijdag 11 december 2015: Krabben maar! (Kampot → Kep → Kampot)

par Jan le jeudi 17 décembre 2015 03:24

Toen we hier gisterenavond aankwamen (en de tuk-tuks hadden afgewimpeld met een uitvouwdemonstratie van de Bromptons) was het Sea Festival net begonnen. Dat is best te vergelijken met een Vlaamse avondmarkt, maar dan met andere eetstandjes, en vooral met nog meer kitsch en nog meer decibels.

Gelukkig sliepen wij aan de overkant van de rivier, maar dan nog waren oordopjes nodig. Sta me toe om hier ondertussen even reclame te maken voor Kampot Manor, uitgebaat door de Australische expat David. Aan dertig dollar per nacht kost het zes keer meer dan ons guesthouse in Battambang, maar alleen al het ontbijt (vers fruit, sticky rice, puddinkjes, en zowaar muesli en zelfgemaakte yoghurt, en daarna nog verloren (stok)brood) maakt deze plaats tot een aanrader.

Ja-ha, eten, schmeten. Wen er maar aan, want er komt nog. We fietsen immers naar Kep, een kustdorpje zo'n 30 km verderop. Dat staat bekend om zijn krabbenmarkt en dus superverse krab in de restaurants. En geloof ons: die is inderdaad heerlijk. Het is een beetje prutsen (zeker zonder speciaal vorkje), maar duimen en vingers mogen er letterlijk bij afgelikt worden.

We wagen ons ook een keer in de zee (de eerste keer tijdens deze reis), en zijn zowaar geschokt door temperatuur: het lijkt wel een warm bad. Dat is even wennen, maar zeker aangenaam. De locals proberen Liselotte nog een peuter op te dringen, maar het arme kind zag dat niet zitten, net als de peuter. (Die laatste begon dan ook te dreinen, de eerste gelukkig niet.)

In- en uitwendig versterkt fietsen we terug naar ons tijdelijke basiskamp in Kampot. Ook zin om te vertrekken naar Cambodja? Dan deze tip: "Kampot: ja!" (Voorwaar een nieuw dieptepunt voor mijn slechte woordspelingen.)

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion