Suivez  

Alpen 2015, dag 6: Lacets de Montvernier, Montdenis via Montandré/Champessuit, en een laatste keer de Col du Mollard

par Jan le jeudi 3 septembre 2015 12:59

Jemig ende verhip: het is al zaterdag, dus morgenvroeg vertrekken we alweer naar Gent. Dan maar snel de fiets op! Oké, niet zó snel: we zijn immers al wat meer vermoeid. Vandaag starten we een uurtje later. "We", dat zijn Bram (Banane), Brecht, Michiel en ik. Michiel is pas later naar de Alpen gekomen, en heeft de Lacets de Montvernier nog niet gedaan. Ideaal, dan sluiten we daar nu mee af.

Later, als ik groot en sterk ben, zal het me misschien lukken om sneller te kunnen peddelen, maar vandaag fiets ik aan gemiddeld 15,9 km/u de haarspeldjes van Montvernier op. Robert Gesink doet dat 6,1 km/u sneller, maar die wordt daar natuurlijk ook voor betaald. Ja, zo kan ik het ook!.

Op de kaart zag ik in Hermillon, iets verder dan Montvernier, een weg omhoog lopen. Omdat er geen Google Street View of Bing Streetside beschikbaar was, moest ik de kaart geloven en besluiten dat de weg veranderde in een veldweg. Groot is mijn plezier wanneer dat niet zo blijkt te zijn, en het asfalt –weliswaar in suboptimale toestand– verderloopt. Meer nog, na een laatste bijzonder steil stuk omhoog en dito afdaling, kom ik uit in Montdenis, waar we enkele dagen geleden nog de doodlopende klim gedaan hadden. Mooi om te zien dat daar dus ook nog een andere weg naartoe is. Dat soort kleine ontdekkingen maken zelfs een koersfietsritje tot een klein avontuur.

Bram, Brecht en Michiel hebben de onzekere klim links laten liggen, en zijn ondertussen al aan hun laatste beklimming van de Col du Mollard begonnen. Zij zien nog de Tour de l'Avenir voorbijkomen, maar ik ben daar te laat voor. Niet zo erg: lang voordat ik boven ben, ben ik al helemaal leeg. Ik zou toch te moe zijn om te supporteren. :-)

Als dat niet hét bewijs van een geslaagde Alpenweek is, dan heet ik niet Jean.

|

Réactions

Cate (néerlandais)

Mooi mooi, heeft blijkbaar wel een diepe indruk op jou gemaakt hé.
Dit vraagt alweer naar meer ...

il y a 8 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion