Suivez  

Terug thuis

par herbasti17 le samedi 30 avril 2016 22:32

Vrienden wielertoeristen, sedert gisteravond ben ik terug thuis uit het ziekenhuis. Volgens het coronaironderzoek bleek dat de stents nog steeds op hun plaats zaten en dat die niet dichtgeslibt zijn. Diepgaander onderzoek doet het vermoeden rijzen dat er een bloedvat, die de hartspier van bloed voorziet, dicht getrokken wordt telkens mijn hart pompt tijdens een belasting, wat tijdens de fietsproef geregistreerd werd. Voor verder onderzoek moet ik op 23 mei terug naar de dagkliniek om terug een coronaironderzoek te ondergaan maar dat tijdens een belasting. Dat zal gebeuren op een speciaal daarvoor voorziene ligfiets, zodat de hartchirurg tijdens de inspanning toch met de catheters via mijn rechterpols toch tot in mijn hart kan onderzoeken. Dat onderzoek zal dan uitwijzen of het probleem met medicijnen kan opgelost worden maar als het probleem te groot is, moet er dan toch aan mijn hart gesneden worden. Ondertussen mag ik vanaf maandag terug fietsen maar zonder voluit te gaan. Dus het wordt nog wat afwachten maar ik ben al blij dat ik ondertussen toch nog mag fietsen, al is het niet voluit, wat zeer lastig zal zijn voor mij maar we zien wel.

 

|

Réactions

Cate (néerlandais)

We leven op hoop, al is het toch een beetje bang afwachten naar de resultaten op 23/5. Geniet ondertussen nog maar een paar weekjes op het gemak van de lente, nu ze er eindelijk is ...

il y a 7 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

Zoals Cate zegt, we leven op hoop ...
De dokter zegt dat je mag fietsen zonder voluit te gaan, m.a.w. je kunt je hartzones instellen en je duurvermogen verbeteren. Maak van de nood een deugd en een goed duurvermogen heeft ook zijn nut. Ik blijf duimen voor jou.
Groetjes

il y a 7 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

Ieder doet daarmee wat hij wil, maar oppassen met duurvermogen trainen. Het gaat niet alleen om hoge hartslagen maar ook om lange trainingen onder je overslag. Ik heb althans de raad gekregen om dat af te bouwen als ik niet wil dat het vroeg of laat fataal afloopt. Extreme inspanningen zijn niet goed voor een mens in het algemeen en zeker niet voor mensen die al "wat ouderdom" en/of hartproblemen hebben. Niet vergeten; we zijn geen beroepssporters. Die mensen worden 200% begeleid en nog kan het dan fout lopen. Luister vooral goed naar de raad van je arts en dan komt dat wel goed.

il y a 7 ans - Dernière mise-à-jour : il y a 7 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Bedankt Cate en Marc en het is inderdaad nog wat bang afwachten maar ik hoop op het best mogelijke en blijf ondertussen zeker niet stil zitten, want dan voel ik mij zeker niet goed.
Groeten terug.

il y a 7 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Patrick ook jij bedankt voor de goede raad en ik zal opletten om niet te overdrijven en zoveel mogelijk de raad van de hartchirurg opvolgen.

il y a 7 ans - Inapproprié

Charles DELHAYE (néerlandais)

Sluit mij aan bij Patrick;volgens mij kun je trouwens perfect aan je conditie werken zonder net onder je overslag te werken en dan denk ik aan uithouding,en dat is volgens mij toch nog altijd de bouwsteen van al de rest!

il y a 7 ans - Inapproprié

Kristine (néerlandais)

Toch al een beetje goed nieuws,weet het wordt nog afwachten maar probeer ondertussen toch maar rustig te genieten van het mooie weer dat eraan komt,de rest volgt wel.
Genieten van het hier en nu dat zouden we allemaal veel meer moeten doen.

il y a 7 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Kristine en Charles, ook jullie bedankt voor al de goede raad en ik zal proberen die zo goed mogelijk op te volgen en ook zoveel mogelijk genieten.

il y a 7 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Beetje laat, maar ik sluit me volledig aan bij de voorgaande commentaren. En altijd optimistisch blijven, he!

il y a 7 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Ja Jan het zijn echt goede commentaren en probeer die zo goed mogelijk op te volgen en ik blijf zeker optimistisch, bedankt ook voor de steun.

il y a 7 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion