Suivez  

Paris Roubaix Challenge 2016!

par Heerser le dimanche 10 avril 2016 23:13

Wat vooraf ging.

Vorig jaar vast gesteld dat ik met een hernia en artrose zit tussen L4 en L5. Resultaat was dat ik 3 maanden niks gedaan heb. Vanaf midden december weer rustig aan opgebouwd maar alleen op de tacx om op 9 Januari naar Vietnam en Thailand te vertrekken voor een vakantie. Bij terugkomst verder gegaan met de opbouw, door het weer en verbouwingswerken wat te rustig, langste afstand was 80 km tot PRC-2016. Dus ik zat met vele vraagtekens ... ?

Zaterdag 9 April, de wekker loopt af om 1h30, wat is het nog vroeg! Alles ingeladen en omstreeks 2h18 vertrek ik richting Roubaix, als ik vroeg genoeg vertrek heb ik parking op 100 m van de velodrome. 4h22 rij ik de parking op en leg me dan te slapen tot 6h30. Dan ga ik mijn nr. afhalen en kan ik me klaar maken. Om 7h20 begin ik eraan en het is pokkekoud 0°c. Tot aan de 1ste bevoorrading (31 km) is het freewheelen in een goede groep en tot aan Trouée d'Arenberg ***** laat ik mij meeglijden in kleine groepjes om energie te sparen. Het bos ligt er glibberig bij en mijn Roubaix bandjes leveren hier een super werk. Er zullen vandaag nog verschillende stroken er zo vettig bijliggen maar vormen geen problemen. Persoonlijk vind ik de zwaarste strook Carrefour, de wind zit hier in het nadeel en het is hier echt harken en duwen. Vanaf nu is het nog 17 km en heb ik mij nog eens gesmeten en ervaar ik weer het opperste gevoel, binnen draaien op de piste. Nog eens gedacht aan mijn sponsor die in de hemel is R.I.P. Lode.

Besluit:

Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn dag en van mijn gemiddelde 25,2 km/h. Mijn bandendruk was perfect, 5.5 bar, geen lekke band gehad. Goed gegeten en gedronken en maagje was dik ok.

Super dag, sfeer en veel volk.

|

Réactions

Jan (néerlandais)

Over een rustige opbouw gesproken: van 80 km naar de Paris-Roubaix Challenge. 😃 Chapeau, hoor!

il y a 6 ans - Inapproprié

Cate (néerlandais)

Seizoen goed ingezet 😉 Vraagt naar meer ...

il y a 6 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

Allez, we zijn vertrokken. (Y)

il y a 6 ans - Inapproprié

Kristine (néerlandais)

Chapeau
en dat met rugproblemen,weet wat het is 😉
Maar kasseien zijn niet mijn dada

il y a 6 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Dat is weer straffe toebak hoor en dat met zo'n beperkte voorbereiding. Chapeau !!!!!

il y a 6 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

Allen bedankt voor de complimentjes en lovende woorden maar ik hou van deze klassieker. Waar de liefde groot voor is daar voel je de vermoeidheid minder, nu nog op 12 Juni voor de hele trip met alle kasseistroken.

il y a 6 ans - Inapproprié

derdeyn.pieter (néerlandais)

Dat lees je. Heb het zelfde met de ronde. 😉 sterk gereden.

il y a 6 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion