Suivez  

Styrkeprøven – De langste dag!!

par Heerser le vendredi 1 avril 2016 17:49

Hoe het zover kwam?
Anno 1 Januari 2007, in de club waar ik destijds reed waren ze al enige jaren aan het praten over de styrkeproven, van Trondheim naar Oslo  540 km. Ik vond het tijd dat we daar eens werk van gingen maken. En zodoende werden de voorbereidingen gestart, inschrijvingen, mobilhome, chauffeur, … etc. Uiteindelijk zouden we met 3 gaan rijden, trainingen konden beginnen.
De voorbereiding!
De nadruk lag vooral op de lange trainingen en er werden weer menige klassiekers gereden. Hier volgt een greep eruit:
• De ronde van vlaanderen
• Omloop het volk
• Gent Wevelgem
• Cannibale du Ventoux
• Forestier du Ventoux
Bij de afreis naar Noorwegen op 20 Juni 2007 had ik 7500 km op de teller staan en zou voldoende moeten zijn. Met de mobilhome zijn we vertrokken naar Trondheim, eerst tot frederikshaven en dan met de ferry naar Oslo. Dan hadden we nog een 540 km te rijden tot in Oslo. Nadat we alle formaliteiten hadden afgehandeld hebben we nog 1 dag kunnen genieten van de stad en zijn lekkere restaurantjes. D-day 22 Juni 2007, we werden allemaal in blokken gelost en wij werden gelost om 21h30. Met politie escorte werden we begeleid tot buiten de stad en onmiddellijk werd het duidelijk dat dit de langste fietsdag uit mijn leven zou worden want de richtingsaanwijzer ga aan Oslo – 540 km. Na overmaat van ramp begon het na een uur te regenen en het zou niet meer stoppen. De eerste 200 km verliepen vlot en dan kwamen voor mij de zwaarste 100 km, maagproblemen speelden mij parten. Mijn maag wilde nu eenmaal rust, rond km 300 begon mijn maagje zich te herstellen en kon ik terug normaal eten en drinken. Rond km 500 heb ik dan nog een dipje gehad want de laatste loodjes wegen het zwaarste en 24h en 10 min later bereikte ik de finish. Yes i did it.

|

Réactions

Jan (néerlandais)

Wauw, cool! En misschien ook "onderkoeld". 😊

Als ervaringsdeskundige, zoudt ge het nog een keer doen? Wat zoudt ge anders doen, en wat hetzelfde?

il y a 7 ans - Inapproprié

herbasti17 (néerlandais)

Ja Heerser, dat is genen kak hoor.
Proficiat met zo'n prestatie, dat is niet aan mij besteed. Chapeau

il y a 7 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

@Jan Onderkoeld was ik niet. Ik heb destijds gezegd nooit meer maar dat heb ik al met zoveel dingen gezegd dus ... Wat ik belangrijk vond tijdens deze toch was jezelf goed kennen en weten wat je kunt. We zijn met 3 geweest toen, de andere 2 hebben kwetsuren gehad, knie en achillespees, waarschijnlijk door de regen. Zelf zat ik met een vermoeid gevoel verschillende weken. Aankomen in Oslo was super, daar doe je het voor.
@ Herbasti Dit was inderdaad gene kak en voor mij de limiet en regelmatig erover maar je bent er en moet erdoor eh.

il y a 7 ans - Inapproprié

Cate (néerlandais)

Jij bent bij mijn weten de enige die ik ken die Styrkeproven tot een goed einde gebracht heeft. Maar hij bent dan ook geen gewone hé, wat dat betreft 😉 Proficiat !

il y a 7 ans - Inapproprié

Heerser (néerlandais)

@cate Het was een zware bedoening vooral op het mentale vlak maar stuur je wel een mailtje met nog wat extra informatie. Zo een dingen doe je voor jezelf en als je dan achteraf er complimenten voor krijgt is het dubbel zo leuk. Het gevoel bij het overschrijden van de finish kan ik niet met woorden beschrijven, het is alsof al de vermoeid op een paar seconden uit je lijf is.

il y a 7 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion