Suivez  

Pizzakoerier ruilt brommer in voor milieuvriendelijke e-bike

par FredV le mardi 4 décembre 2012 16:38

Vanaf vandaag zet pizzaketen New York Pizza circa 300 e-bikes in voor de dagelijkse bezorging van de pizza’s. De pizzaketen is hiermee de eerste in Nederland. E-bikes zijn milieuvriendelijke fietsen. De elektrische tweewielers zijn de afgelopen maanden uitvoerig getest en passen in het streven van NYP om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Olympische medaillewinnares Laura Smulders en Olympiërs Jelle van Gorkom, Raymon van der Biezen en Twan van Gendt geven alvast het goede voorbeeld. Zij bezorgen vandaag de eerste pizza’s op de e-bike.

New York Pizza, hoofdsponsor van het Nederlands BMX team, gaat ervan uit dat de nieuwe fietskoeriers per jaar bijna 800.000 ritten zullen maken. Naar verwachting worden daarmee 300 pizzabrommers overbodig, die zullen worden vervangen door de elektrische fietsen.

New York Pizza directeur Philippe Vorst is erg trots op deze mijlpaal. We zetten ons in voor een beter milieu en maken keuzes voor verantwoorde voeding. Dit uit zich o.a. door het uitbannen van geur-, kleur- en smaakstoffen in onze pizza’s en de introductie van een biologische pizzabodem. Met de introductie van milieuvriendelijke e-bikes verbeteren we ons ook op het gebied van bezorging. Al onze pizzabrommers waren al geluidsarm en op snelheid begrensd, maar de e-bikes zijn natuurlijk milieuvriendelijk en stoten geen CO2 uit. De energie die de fiets gebruikt is maar een fractie van die van een brommer. De e-bikes zijn ook gezond voor onze medewerkers die zo wat extra lichaamsbeweging krijgen. ”

De elektrische fietsen zijn op verzoek van NYP door Sparta ontwikkeld. Het zijn fietsen waar je geen brommercertificaat voor nodig hebt, ze zijn milieuvriendelijk en mogen op het fietspad rijden. Fietsen op de elektrische Sparta fiets is als fietsen met windkracht 6 in de rug.

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion