Suivez  

Tour de WIjngaard 2013 Borsbeke

par derdeyn.pieter le lundi 26 août 2013 11:38

Na jaarlijkse gewoonte had ik mij opnieuw present getekend voor de "Tour De Wijngaard" te Borsbeke.

De Wijngaardvrienden houden het 'Dorpsgevoel' in Borsbeke zeer hoog door twee koersen te organiseren met een 'open kampioenschap van Herzele' voor de rappe mannen, maar daarna ook een Gentlemen dorpskoers voor Herzelenaars.
Tijdens deze tweede koers laten de lokale helden, waaronder mezelf, 't beste van hunzelf zien tijdens 6 ronden van 6km. De twee eerste rondes achter de wagen en dan 4 ronden vollenbak met daarbij 6x Pastorijstraat op in Borsbeke en nog eens 6 keer de Heerbaan richting Burst. De Pastorijstraat is en klim waar, naarmate de wedstrijd vordert, geen einde aan blijkt te komen... (het juiste parkoers is te zien in mijn workouts)

Ik reed bij de start als enige in de twee eerste rondes pal achter de wagen. Het peleton zat 10m verder.. strange. Andere jaren is het drummen om aan die wagen zijn bumper, en uit de wind te zitten.
Bij de start van de derde ronde heb ik meteen de forsing gevoerd op de klim. Ik zat toch aan kop en dacht 'we kunnen maar zien wat't geeft. Boven even gekeken wat de schade was... niets enorms dus... Een compacte groep in mijn wiel en een paar die blijkbaar afgestapt waren volgens vooraf genomen 'toog'-planning.
Dan maar even van de kop gaan en doseren... dacht ik... maar ze volgden mooi mijn wiel als ik van kant van de weg wisselde. In de afdaling heeft er dan eindelijk iemand overgepakt en die gaat meteen door. Door de verrassing laat ik even een gat om anderen 't werk te laten opknappen maar geen reactie. Dus zelf maar weer op gang trekken en ik rij het gat alsnog dicht. Net voor Burst kom ik in zijn wiel en het peleton zit op een goeie 50m.

Maar bij het opdraaien van de steenweg in Burst, gaat hij nogmaal vol door en door de net geleverde inspanning heb ik geen antwoord. Ik denk bij mezelf, ze zullen wel komen van achter mij, maar ze sluiten bij mij aan en ... niets...

Wat nog erger is, ze laten mij simpel de volledige steenweg op kop rijden tot aan de voet van de pastorijstraat. Daar trekken ze even door en ik kan nog mee. Wel zijn er weer enkele slachtoffers die afstappen.

Boven valt het echter weer stil en de vogel is blijkbaar al gaan vliegen.
In de afzink naar Burst draait het niet rond en rijden er nog twee weg... Opnieuw probeer ik het gat toe te rijden op het tweede klimmetje maar krijg geen steun. Temeer omdat degene dienet achter mij zitten clubgenoten zijn die nu afstoppen. Op de steenweg naar Borsbeke meermaals gevraagd om over te nemen, zonder resultaat, en dus opnieuw gans dat stuk met de neus in de wind. De twee achtervolgers zie ik op de steenweg de aansluiting maken.

Dan, in het begin van de 5e ronde, opnieuw een demarrage op Pastorijstraat, en een groep van een man of acht neemt een afstand van om en bij de 50m. Met een ultieme spurt bergop kan ik net boven aansluiten. Maar opnieuw valt het stil en achter mij komen nog een man of 10 aansluiten. Voor de rest geen onnoemelijke zaken in die ronde, enkel het gevoel dat het peleton de drie laat rijden. Met twee dan even rondgedraaid tot volgende en laatste ronde. Op Pastorijstraat versnellen ze weer en ik rij in de eerste 10 naar boven.Mijn plan om top 20 te halen gaat lukken denk ik bij mezelf.
Op de tweede, lichtere klim naar burst trek ik het tempo nog even omhoog maar ik geraak niet weg. De steenweg draai ik op als 3e en na 100m zetten ze het blok er op en we maken ons op voor de peletonspurt.

Net voor het centrum van Borsbeke gaat het tempo de lucht in.
Door de bocht tussen het café 'De Wijngaard' en den bakker, hetgeen een enkel baantje is en maar goed 5 meter breed, geraak ik een paar plaatsten kwijt en ga als voorlaatste van het 20 man sterke peleton de spurt in. Ik slaag er echter nog in van een paar plaatsten op te schuiven en met een ultieme jump neem ik net bezit van de 13e plaats.

Na twee jaar geleden nog 34ste te rijden (afstappen in 5e ronde) en vorig jaar 24ste (uitgereden maar niet in peleton) nu een 13e plaats en mee de koers getrokken.
Super gevoel aan overgehouden en met de gedachte om volgend jaar wat minder de neus in de wind te zetten, zit een top 10 er wel in.

Peuke organisatie van de Wijngaardvrienden in Borsbeke! Super genoten...

Pieter

|

Réactions

Heerser (néerlandais)

Proficiat, goed gedaan Pieter

il y a 10 ans - Inapproprié

Cate (néerlandais)

niet slecht hé, als je zo verder doet, eindig je volgend jaar in de top 3 😊!
34 -> 24 -> 13 -> ?

il y a 10 ans - Inapproprié

derdeyn.pieter (néerlandais)

wordt aan gewerkt 😉

il y a 10 ans - Inapproprié

henk (néerlandais)

mooie prestatie, "wedstrijd" rijden, da's idd wel iets anders ...

il y a 10 ans - Inapproprié

Jan (néerlandais)

Proficiat! Mooie teamnaam, ook. 😊

il y a 10 ans - Inapproprié

derdeyn.pieter (néerlandais)

@Jan... thx...echt een teamnaam was het niet, was meer om truitje te herkennen voor uitslag. Maar is idd mooi meegenomen op het uitslagenblad 😉
@Henk Dit is dan nog maar de 'dorpskoers' Net daarvoor was het 'open kamioenschap van Herzele' hereden op zelfde parcours met 8 vrije ronden... die gasten reden aan 41.5/u gemiddeld... nog eens 5/u meer... niet echt spek naar mijn bek dus 😉

il y a 10 ans - Inapproprié

Agostinho (néerlandais)

Sterk maar zoals je zelf zegt :" iets minder in de wind rijden". Altijd eerst "het bord van de anderen leeg eten" eer je aan je eigen bord begint.

il y a 10 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion