Suivez  

Ex-renners en daglicentienemers...blijf van de dorpelingenkoersen af!!!

par derdeyn.pieter le lundi 24 août 2015 10:55

Voor het tweede jaar op rij organiseerd de sportdienst van de gemeente Herzele een regelmatigheidscriterium over vier dorpelingenkoersen.

Onder de noemer 'Gentlemen'-koersen staan hier de Grote prijs in Herzele, Steenhuize Koerse, GP Wou WOu te Woubrechtegem en Tour de Wijngaard in Borsbeke op het programma.

Deelname is enkel voor dorpelingen of lid van een club uit Herzele en 5 jaar geen licentie meer gehad hebben om te koersen.
Op zich duidelijke regels. 

Waar het schoentje echter knelt is de controle van deze regels. Zowel de organisatie van elke koers afzonderlijk, de Wielerbond Vlaanderen als de sportdienst doen geen enkele controle op de deelnemers.
Met als gevolg dat voor de tweede koers op rij, een ex-liefhebber (max 2 jaar gestopt, en nog steeds koersend via dagpassen in Waod en VWF) de volledige koers bepaald en met de oppergaai gaat lopen. (Ik ga geen namen noemen, maar wie wil kan hem vinden in de uitslagen)
In Woubrechtegem was het opnieuw het zelfde. Twee Liefhebbers die in de eerste ronde ontsnappen, de volledige koers bepalen door iedereen te laten jagen, en dan freewheelend over de meet rijden. (Boegeroep bij de uitrijking van den bloemekee tot gevolg natuurlijk)

Snappen die gasten dan niet dat ze de goesting van menig 'TOERIST' wegnemen om eens zot te doen in zo'n dorpelingen-gebeuren? 
Minstens 5 renners stonden hier aan de start in Woubrechtegem die wel wekelijks ergens anders WAOD of VWF gaan rijden. De gewone woensdag/zondag fietser met gezin en werk, wil zich ook eens amuseren!!
Is het omdat ze niet meer meekunnen op ander niveau, dat ze hier 'de man' moeten komen uithangen?

Op deze manier zijn ze de ziel van de Dorpelingen-koersen aan het kapot maken. Echte wielertoeristen die 4 keer per jaar willen koersen gelijk de 'echte', maar hun niet willen doodrijden, wordt de intresse ontnomen, met als gevolg veel minder starters, en in de toekomst dus veel minder organisaties...

Sportdienst, Wielerbond of organisaties, in het belang van de geest van het Dorpelingengebeuren, doe hier iets aan nu het nog kan!! 
Indien er regels worden opgesteld, hou u daaraan. 

Een gefrustreerde 'Gentlemen' die de ziel van de Dorpelingenkoersen wil beschermen!

Sid

|

Réactions

Jan (néerlandais)

Ik begrijp de frustratie.

Nu heb ik wel een vraag. Ik heb de voorbije twee jaar ook een licentie aangeschaft, maar puur om goedkoper (en beter) te kunnen starten tijdens mountainbikewedstrijdjes/-chrono's. Alleen: ik heb (onder andere door onze gesmaakte huwelijksreis) zowel dit als vorig jaar nog geen handvol wedstrijden gereden. Als ik nu volgend jaar geen licentie meer heb, telt dan ook als de "voorbije 5 jaar een licentie gehad"? Ik vermoed van wel.

Allez, niet dat ik van plan was om naar Herzele te komen, he. 😊 Deze zaterdag is het amateurkoers in Gent, daar zal ik al eens kijken hoe het mij vergaat.

il y a 8 ans - Inapproprié

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion