Suivez  

Duvel On Tour 01/05/2018

par danny.vergucht le samedi 12 mai 2018 19:47

Startplaats Brouwerij Liefmans in Oudenaarde. Of met andere woorden 800 meter van mijn woonplaats, veel dichter kan men niet starten. Het zou in ieder geval een redelijk zware tocht worden niet alleen van wege de afstand maar ook de hellingen en veelvuldige kasseistroken. Eigenlijk was het gewoon fietsen naar brouwerij Duvel in Breendonk en terug.

Eerste helling van de dag als opwarmertje de Volkegemberg. Daarna volgden de kasseien van de Holleweg en Karel Martelstraat. Via golvende wegen naar de bekende Haaghoek. Niet de Leberg maar wel de Keiweg moest bedwongen worden. En wat volgt er na de Leberg dat is de Berendries. Het was trouwens de tweede maal dat ik deze helling in een toertocht mocht boven fietsen.

Vlak werd het daarna niet, altijd maar golvende wegen door het mooie landschap van Zottegem en de Denderstreek. Allerlei kasseiwegen werden opgezocht en met hier en daar nog een landweg werden de benen niet gespaard. Het weer was ook al niet te warm en de wind ontbrak ook niet vandaag al blies hij nu wel in de rug richting Breendonk. In Baardegem was de eerste bevoorrading voorzien die trouwens helemaal in orde was. Via het mooie fietspad leireken naar Opwijk en Londerzeel.

Na 84 kwam Breendonk in zicht met brouwerij Duvel. Daar kon men de eerste gratis Duvel drinken of een drank met wat minder alcohol. Het was tamelijk druk, ook vanwege de vele andere tochten die georganiseerd werden. En nu terug naar huis en dat zou niet vanzelfsprekend worden. Een ferme tegenwind en dit gedurende 80 km. Gelukkig waren de wegen vlak zo onoverkomelijk waren de eerste kilometers ook niet. Na 110 km was het tijd voor de volgende bevoorrading.

Ik was niet alleen maar daarmee is dan ook alles gezegd. Voor mij rijden ze ofwel te traag of te snel. Dan maar een eigen tempo fietsen en daarmee geraak je ook ver. Iets voorbij Aalst begon het parcours ook lastiger te worden. De vlakke wegen waren voorbij! Mere en Borsbeke hebben niet bepaald wegen die denken aan een polderlandschap. Zeker niet in Sint Lievens Houten, met een grote verassing, een helling die geplaveid was met kasseien en dit na 136 km. De Lippenhovestraat in Zottegem is terug een weg om niet mee te lachen, en de Paddestraat in Velzeke kent iedereen, hotsend en botsend over die kasseiweg. 150 km en nu kreeg ik het echt kwaad ja de voordurende tegenwind begon zijn tol te eisen. Nog twee hellingen boven fietsen en ik was terug in Oudenaarde. Wie zin had kon terug aanschuiven voor een gratis Duvel!

Het was een mooie fietstocht 163 km met 1200 hoogtemeters en veel kasseien en een wind die de laatste 80 km in het nadeel stonden.

link parcours

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion