Suivez  

Coureur Cafe Harelbeke 07/04/2018

par danny.vergucht le mercredi 11 avril 2018 19:57

Vandaag naar Harelbeke om aan een fietstocht deel te nemen die werd ingericht door de scouts van Harelbeke tezamen met wielerclub Leiedal. Zoals gewoonlijk met de fiets naar de startplaats via Moregem, Anzegem en Vichte. Dan de wat drukkere weg volgen naar Kuurne (gelukkig was er een fietspad aanwezig). Na 27 km kwam Harelbeke in zicht met de locatie van de scouts. Moderne inschrijving via de pc, kortom alles aanwezig om van een aangename fietstocht te genieten. Voor 5 euro waren er twee bevoorradingen voorzien en ook ontbrak er niet een uitstekende bepeiling van het parcours. Ja verloren rijden was vandaag onmogelijk.

Zo op weg dan naar de Vlaamse Ardennen om een paar heuvels te gaan bedwingen. Langs zeer rustige wegen naar Zwevegem om uiteindelijk Avelgem te bereiken en daar kwam de eerste helling al in zicht de Kluisberg die werd beklommen langs de Waalse kant. De beentjes en de ademhaling sputterden een beetje tegen maar al bij al ging het nog redelijk vlot. De bevoorrading was in Berchem waar er alles voorhanden was. Ja en daar stonden ze de scouts om iedereen vlot te bedienen. Mijn favoriete hapje was ook aanwezig of met andere woorden broodpudding. Als je zo’n paar naar binnen stopt ben je wel voor een tijdje goed.

Ondertussen had ik er al 60 km onder de wielen en wachtte het moeilijker werk. Eerst de helling naast de Koppenberg of de Rotelenberg. Daarna De Korte Keer een niet te onderschatten helling. De volgende in het rijtje de ellenlange Bossenaarweg, tot aan de molen waar je van een magnifieke uitzicht kan genieten van de Vlaamse Ardennen tot ver in West Vlaanderen. Dan de weg volgen naar Ronse tot aan de top van de Kruisberg. Via Zulzeke kwam kwam ik terug aan in Berchem om nogmaals aan te schuiven aan de bevoorrading. Als je ziet wat er daar allemaal ligt voor 5 euro daar kunnen nog veel organisatie nog iets van leren.  Nu was het tijd voor mij om naar huis te fietsen en dat was nog ongeveer 12 km.

Vandaag 103 km gereden en ik kan je verzekeren dat het de moeite was om aan deze tocht deel te nemen. Chapeau voor de organisatie.

 

parcours

|

Ajoutez commentaire

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion