Gent – N60 – Maarkedal – HerderMarathon – Maarkedal – Schelde – Gent

Naviguez vers l'article relaté

Ter voorbereiding op de Ortler Bike Marathon in de Italiaanse Alpen ben ik wat dichter bij huis de mooie HerderMarathon in de Vlaamse Ardennen gaan doen. Voor wat extra kilometers en omdat ik nog altijd geen rijbewijs heb, ging ik de heen- en terugweg ook fietsen. Dat beloofde een vermoeiende dag te worden.

Dankzij de tegenwind op de heenweg werd die belofte al meteen ingelost. Ik kwam later dan gepland aan, maar gelukkig maakte niemand er een probleem van dat ik een kwartier na de afsluiting van de start van de lange afstand nog kwam aangepuft. De Herders vroegen met beleefde aandrang (http://www.herdermarathon.be/120km.html) om geen gps-logs online te zetten, dus moeten jullie het met de gecensureerde GPX en deze paragraafjes doen. En met enkele nietszeggende foto's gemaakt met 's werelds slechtste gsm-camera. 😊

Van in het begin was duidelijk dat de organisatie op punt stond. Perfect bewegwijzerd, vrijwilligers bij gevaarlijke kruispunten, en prima bevoorradingen (maar liefst 6 op 120 km). Ze hadden zelfs voor prachtig weer gezorgd!

Ik kreeg behoorlijk veel nieuwe hellingen van de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines te zien. Allez, nieuw voor mij, bedoel ik dan. Ik vermoed dat ze er al héél lang liggen. De IJskelder bijvoorbeeld: ik had er nog nooit van gehoord, maar ik kreeg het er alvast warm van. Of een pittig stukje slingerpad (? van voor naar achter, van links naar rechts ?, van onder naar boven, en weer terug) in een stukje bos van een zakdoek groot: duidelijk dat die parcoursbouwers de streek op hun duimpje kenden! Oh, en de altijd goed aangegeven keuzes tussen "easy" en "hard": die laatste waren telkens de moeite voor de "mountainbikemeerwaardezoeker".

Hoewel ik er vrijwel zeker van was dat ik geen pijltje had gemist, kwam ik inclusief de optionele eindlus van 6,5 km op "slechts" 123 km uit, vier minder dan verwacht. Dat maakte me razend, natuurlijk — razend benieuwd naar de volgende editie!

Catena : the one stop cycling community

rester au courant

Partenaires…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion