Seguir  

Een cyclo plannen: haalbaar?

por ThijsVdB el lunes 21 marzo 2016 15:12

Ik werk sinds november 2015 voor het Bisdom Antwerpen als jongerenpastor, toevallig ook de start van het jaar van de Barmhartigheid (de twee zijn naar mijn weten niet gelinkt aan elkaar). En nu wil het lukken dat in het Bisdom Antwerpen er 7 ‘Collegiale Kerken’ verspreid liggen op een afstand van elkaar die mooi te overbruggen is in een sportieve cyclo van 165km. Een pelgrimage-cyclo als het ware.

Als ik alle elementen samen bekijk zie ik best wat mogelijkheden voor een leuke cyclo: stopplaatsen met bezienswaardigheden, mooie route & een verhaal erachter.

Enkele concrete cijfers en data:

  • Zaterdag 20 augustus 2016
  • ongeveer 165 km, voornamelijk vlak terrein (route: http://bit.ly/fietstochtHartelijkVerbonden)
  • 6 uur en 15 minuten in het zadel (~ 27 km/h gemiddeld)
  • 7 Collegiale Kerken met bevoorrading en tijd om te pauzeren:
    • start en aankomst in Antwerpen (OLV-Kathedraal en Sint-Jacob)
    • pauze's in Hoogstraten (St.-Katharina), Turnhout (St.-Pieter), Geel (St.-Dimpna), Herentals (St.-Waltrudis) en Lier (St.-Gummarus).
  • ??? fietsers: Op dit moment is het nog maar enkel een idee. Interesse om mee te rijden, of organisatietips? Contacteer me dan gerust via mijn website: http://thijsvandenbrande.be

Meer weten over het jaar van de Barmhartigheid of de 7 Collegiale Kerken? Project Hartelijk Verbonden.

Reacciones

Cate (neerlandés)

Leuke insteek. Kan ik een paar opmerkingen/bedenkingen meegeven?
Waarom beperk je je tot 1 afstand? 165 km is niet niks, en kan minder getrainde "zielen" misschien afschrikken.
Organiseer je dit alleen? Een toertocht organiseren vergt heel wat inzet van vrijwilligers. Sommige zaken bv. het uitpijlen, slorpen enorm veel tijd op (en dan moet je de dag erna ook nog bijna evenveel tijd uittrekken om ze allemaal weer op te halen). By the way, Catena heeft pijlen ter beschikking (ophalen en terugbrengen in de buurt van Gent).
En dan natuurlijk het weer. Maar eind augustus is het meestal wel stabieler dan in het voorjaar. Wij hebben ooit 2 toertochten georganiseerd in mei, de eerste is doorgegaan bij stormweer, en bij de tweede bleef het gelukkig droog, terwijl men regen voorspeld had.
En vergeet ook zeker niet tijdig de bond te contacteren (VWB, WBV ...).
Succes alvast met de organisatie !

hace 8 años - Inapropiado

ThijsVdB (neerlandés)

Het zal eerder een toertocht in groep worden. Iets haalbaarder om te organiseren. Mocht iemand interesse hebben om mee te rijden, laat maar weten.

hace 8 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion