Seguir  

D51, woensdag 10 juni: Grebaštica – Biograd (67 km)

por Jan el lunes 15 junio 2015 19:47

Zoals gezegd zijn we geen fans van de Kroatische chauffeurs. Een groot aantal onder hen lijkt te gehaast voor hun eigen goed, om nog maar te zwijgen van het onze. Vandaag zien we de gevolgen daarvan. Een wagen die ons een halfuur geleden voorbijgestoken is, ligt nu in de berm, met een lang remspoor ervoor, en een geblutste auto ernaast op de weg. Enkel blikschade, lijkt het — gelukkig. Hopelijk is dat genoeg om ten minste één wegpiraat tot inkeer te doen komen.

Hoe dichter we bij Biograd komen, hoe meer scooters we zien. Niet zomaar scooters, maar bijna allemaal Vespa's. Veel Belgische Vespa's, zelfs. Wat is hier aan de hand? Een "remake" van Biker Boys, de geestige televisieserie van Bart De Pauw? Blijkbaar niet: onze hoteluitbater in Biograd weet ons te vertellen dat er elk jaar een wereldwijde bijeenkomst van Vespa's en Vespa-rijders (Vespucci?) is. Dit jaar is die in Biograd en het iets verder gelegen Zadar. Duizenden en duizenden deelnemers, dat is best indrukwekkend (en lawaaierig).

Zadar is voor morgen. We nemen dan hier de ferry naar een eiland wat verderop, fietsen daar via een brug naar het volgende eiland, en nemen dan nóg een ferry. Maar eerst nog wat praktische zaken regelen: de was, bijvoorbeeld. Hier in de brommerbenzinegeur van de Vespa World Days valt het vast niet zo op, maar volgens onze neuzen is het hoog tijd voor machinaal gewassen kleren. We steken onze was in de machine, en gaan ondertussen nog wat in de Middellandse Zee dobberen.

Eigenlijk net zoals thuis, nu ik erover nadenk.

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

Ja, op een paar kleine details na, eigenlijk net zoals thuis ... toch geen heimwee aan het krijgen zeker ;-)?

hace 9 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion