Seguir  

D43, dinsdag 2 juni: Kotor – Lovćen - Kotor, Kotor – Herceg Novi (71 + 42 km)

por Jan el lunes 8 junio 2015 22:03

De dag begint vroeg, of toch voor mij. Geheel vrijwillig en geheel tegen alle gezond verstand in, sta ik op om 06:00. Enkel en alleen om enkel en alleen de Lovćen op te rijden, een klim met (afhankelijk van de telling) 25 à 32 haarspeldbochten. Ik begin op zeeniveau in de haven van Kotor en hoop over tweeëneenhalf uur 35 kilometer verder en ruim 1500 meter hoger te zijn.

Dat lukt in een keer, en daar ben ik best tevreden mee. Het voordeel van zo vroeg te vertrekken is niet alleen dat ik in de koele schaduw kan rijden, maar ook dat ik zo goed als alleen op de weg ben: geen toeristenbussen, geen campers, geen huurauto's met onervaren chauffeurs. Zelfs geen andere fietsers. Het nadeel is dat er nog niets open is op dit vroege uur. Naast de weg zijn wel stalletjes die lokale ham, honing en likeur en af en toe ook water en cola (al dan niet lokaal) verkopen, maar die gaan pas open om 09:00 — dat is dan voor de terugweg. Boven op de top ga ik nog even naar het mausoleum, en keer dan terug. Ruim op tijd voor de late check-out van 12:00, en na een douche klaar voor deel twee van de dag.

Deel twee is een gemakkelijkere rit van Kotor naar Herceg Novi. We hebben nog eens gek gedaan en een hotel met half pension geboekt. Jammer genoeg zijn de laatste kilometers toch weer zwaar. Wij volgen de kustweg, weg van de drukkere verbindingsweg, en die ligt toch wel volledig open. Niet dat het aangegeven stond, of dat er ergens een bordje stond van hoe ver het nog zo zou zijn. Ik werd wat kregelig (Liselotte zal dat ofwel beamen, ofwel te zacht uitgedrukt vinden) en was dan ook blij toen we in Hotel Perla aankwamen. Douchen, relaxen en eten!

We waren al langer aan het spreken over een professionele massage, en het hotel bood iemand aan die dat op de kamer kwam doen, met haar draagbare massagetafel. Klinkt goed! En het mooist van al: betaald voor drie kwartier, en anderhalf uur gemasseerd geworden. De kinesiste-masseuse vond Liselottes spieren naar eigen zeggen té plezant om mee te werken!

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

Mooi mooi mooi, sneeuw, zon, bergen, volle maan, een theetje aan het meer, een proxi Delhaize met Belgische chocolade ... een mens zou voor minder trouwen (én vooral, op huwelijksreis trekken !) 😉

hace 9 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Goh, de Delhaize daar in Wondelgem heeft ook die chocolade, en ook thee. 😉

Blij dat ik wat mensen kan doen dromen over vakanties, al dan niet met de fiets.

hace 9 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion