Seguir  

D13, zondag 3 mei: Cala Gonone – Dorgali – Baunei – Girasole (69 km)

por Jan el domingo 10 mayo 2015 13:57

Vandaag gaan we verder met de Strada Statele 125, die ons de eerste uren door een natuurpark met indrukwekkende vergezichten (én diepgezichten) zal leiden. Een natuurpark, dat betekent ook dat er onderweg geen dorpjes zijn om ons te bevoorraden. We nemen dan ook genoeg proviand mee.

Om uit Cala Gonone te geraken, beginnen we direct met een klim van 6 km aan 5%. Goed te doen, maar het is nu al warm. "Al" is relatief, want we zijn opnieuw pas na tienen vertrokken — een goed ontbijt vraagt tijd. :-) Na de klim maken we een kleine omweg langs Dorgali, het laatste dorp/stadje voor we het natuurpark binnenrijden.

Om half twee hebben we het grootste deel van de klim gehad en komen we langs een geheel onverwacht cafeetje, waar we (niét geheel onverwacht) stoppen om onze lunch op te eten, met heerlijk koele citroenlimonade erbij.

Op de top, nog enkele klimmometers later, is er warempel nóg een bar, en zelfs een hotel. De zorgen bleken dus grotendeels ongegrond, maar een voorbereide echtgenoot is er twee waard. We tanken opnieuw bij, en beginnen aan de lange en welgekomen afdaling.

Ik geniet echt van het gemak waarmee we nu vooruit gaan, van de afkoeling door de wind, en van de zeer Hobbituele landschappen. (Had ik hier al een foto van mijn harige heuvelvoeten gezet?) En dan word ik plots triest: dit is het dus. Dit is de reis die alle vorige en alle volgende reizen zal doen verbleken. Maar goed dat ik dit samen met Liselotte (mijn vrouw, godbetert) mag beleven.

En dat van die volgende reizen, dat zullen we dan wel weer zien. Een mens moet toch nog een uitdaging hebben, tenslotte.

|

Reacciones

Agostinho (neerlandés)

Meestal kan ik je wel volgen in jouw woordkeuze maar "hobbitueel" kan ik nergens terugvinden.

hace 8 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Zoals Cate elders zei: een verwijzing naar Lord of the Rings. De woonplaats van de Hobbits is ook erg schilderachtig mooi.

hace 8 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion