Seguir  

D02: woensdag 22 april, Lava – Sagone – Cargèse – Piana – Porto (81 km)

por Jan el jueves 23 abril 2015 22:26

Zelfs als we slecht geslapen zouden hebben, zouden we niet slechtgezind kunnen zijn met het uitzicht dat we hier 's morgen gepresenteerd krijgen. Blauwe lucht, dito zee, en heerlijk verwarmende zonnestralen. Welkom in de golf van Lava.

We verblijven hier tijdelijk in Paese di Lava, een all-in vakantiedorp (hey, het was een last-minute buitenkansje). Geen klachten over: het personeel is vriendelijk, de locatie ronduit super, en ook het eten is prima. Gisteren was het Corsicaanse avond. Een meevaller, want we willen op deze reis natuurlijk wel de lokale keukens leren kennen.

Op het menu: een selectie van Corsicaanse charcuterie, gevolgd door polenta met kalf, en als afsluiter ambrucciata, een lokaal gebakje dat volgens mij een beetje op mattentaart leek. Corsica lijkt me –net als Portugal vorig jaar– niet gemakkelijk voor vegetariërs, laat staan voor veganisten. We eten hier iets te veel vlees naar onze goesting, maar tot nu toe is het wel allemaal lekker.

Maar terug naar de orde van de dag. Om hier weg te geraken, moeten we eerst drie klimmen overwinnen, met de eerste al direct tot 13%. Goed dat ook het ontbijt in buffetvorm is, want we zullen de calorieën nodig hebben. De armstukken waar ik mee start, gaan bijzonder snel weer uit. Zweten!

Om 12:00 komen we aan in Sagone (door Billy Joel bezongen, denk ik?) en lijkt het vreemd genoeg alsof we al jaren niet meer gegeten hebben. We stoppen in het eerste restaurant dat we tegenkomen, en eten ons vol. Te vol, want hoewel de volgende kilometers vlak zijn, voelen ze zwaar aan. Of liever: voelen wij te zwaar aan. Dat gaat gelukkig voorbij, maar dan komt de warmte opzetten en is deze bleekscheet bevangen. We zoeken verkoeling in een ijsje, en dat lukt. (Ja, ik weet dat ik veel over eten praat. Maar wees gerust: dat is nog niets vergeleken met hetgeen ik ook écht allemaal binnenspeel.)

De laatste klim van de dag brengt ons van zeeniveau naar 433 meter — geen superhoge col, maar we het is nog vroeg in de reis. Mijn oorspronkelijke plan was trouwens om deze pas morgen te doen, maar Liselotte zei gisteren: "goh, het ging vandaag zo goed; kom morgen die 30 km extra er nog maar bij doen." Ik had haar op dat moment moeten temperen, maar ja: nu zijn we hier, dus gaan we ervoor.

Eens boven, in het aardige dorpje Piana, rijden we langs en door de Calanques: prachtige rode rotspartijen door de jaren uitgeslepen. Ze doen ons meteen de moeheid van 1000+ hoogtemeters vergeten. Voor de pretparkliefhebbers: denk aan het decor van Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs. :-) De foto's doen de werkelijkheid helaas onrecht aan. Zeker gaan bekijken als je in de buurt bent!

|

Reacciones

henk (neerlandés)

Prachtig (spreek uit ondervinding)! Geniet er maar van ... en doe ons ondertussen maar zin krijgen om met de fiets richting Corsica te trekken 😊

hace 8 años - Inapropiado

Agostinho (neerlandés)

Enjoy it while you can.

hace 8 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion