Seguir  

Eandis-tijdrit Oostende, 3 augustus 2014

por Jan el miércoles 27 agosto 2014 22:59

Mijn eerste tijdrit! Allez, de eerste "echte" tijdrit; eerder dit jaar heb ik al eens een minitijdrit gereden in het kader van een interclubwedstrijdje. Dat was plezant, dus nu sta ik hier voor meer van dattum.

Deze keer ben ik met de trein gekomen — dat leek me verstandiger dan eerst 70 km tot hier te fietsen. Losrijden kan ik hier immers ook, en zo verken ik meteen het parcours. Twee rondjes langs de vaart met drie keer 180 graden draaien, goed voor vierentwintig biljartvlakke kilometers. Dat kan ik wel aan.

Het parcours kan ik misschien wel aan, maar de tegenstand is een ander paar mouwen. Als ik eens rondfiets, zie ik glimmende tijdritfietsen tussen glimmende tijdrijdersbenen, en voel ik me een beetje uit de toon vallen met mijn gewone koersfiets, zelfs zonder opzetstuurtje. Gelukkig maken ze het onderscheid tussen tijdritfietsen en niet-tijdritfietsen. Helaas geen apart klassement voor de harigste poten. Dat het maar rap 14:11 is, want dan is het aan mij.

Om de minuut start er een renner, en tijdens mijn beurt haal ik drie voorliggers in, maar word ik ook door mijn achterligger (mét tijdritfiets) ingehaald. Ik heb de indruk dat het allemaal niet zo vlot (veel tegenwind op de terugweg), maar al bij al valt het nog mee: 6e bij de niet-tijdritfietsen, 33e algemeen. Als we helemaal een roze bril opzetten, heb ik zelfs een virtuele podiumplaats bemachtigd: 3e in mijn categorie, de niet-tijdritfietsers van 25 tot 40 jaar. Virtuele bloemen!

Ook een échte prijs, overigens: achteraf krijgt iedereen nog een biermand of een verzamelkaft met de eerste vier edities van het Bahamontes-magazine. Ik ben natuurlijk blij met dat laatste, want dat is meer leesvoer dan het etiketje op een flesje Duvel. Volgend jaar kom ik terug voor de volgende vier magazines! :-)

Oh, en nog een beschamende bekentenis: ik heb voor de start nog even overwogen om me te doperen met 1,3,7-trimethylxanthine. Het was zo gemakkelijk te verkrijgen, echt schokkend. Volledig in het open, en maar anderhalve euro per dosis. Maar ik had in Portugal natuurlijk al drie koffies op twee weken gedronken, dus hield ik het bij een thee. Zelfde prijs, ook.

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

Proficiat met je virtuele podiumplaats !
(en lang geleden dat ik deze benaming voor cafeïne nog heb gehoord, doet me terugdenken aan de schoolbanken, en plots voel ik me ook een beetje junkie 😊

hace 5 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Het is een beetje hypocriet van me om dan te doen alsof er in thee géén cafeïne zit, natuurlijk. Iedereen aan het spul!

hace 5 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion