Seguir  

Porto – Espinho – Aveiro

por Jan el martes 19 agosto 2014 22:36

Zoals gezegd begonnen de fietsbenen weer te kriebelen na enkele dagen Porto (de stad, niet de wijn). Daarom zijn we vandaag op weg naar het zuiden van het noorden van Zuid-Europa. Of zoiets.

We fietsen uit Porto en Vila Nova de Gaia, en het blijft lange tijd erg druk. Dat is een beetje jammer, aangezien de eerdere fietstochten van deze reis vaak over schier verlaten wegen leidden. Gelukkig wordt het minder druk voorbij Espinho, een badstadje in volle expansie.

Even later, tussen Esmoriz en Furadouro, is er zelfs een uitgebreid fietspad, dat even later zelfs een heuse CicloRia wordt. Dat is een project (met welgekomen Europese) steun dat zorgt voor een prachtig afgescheiden fietspad door een naaldbos met zilte zeelucht. Heerlijk fietsen.

We eten een hapje in Furadouro en overwegen om hier te stoppen voor wat strandvertier. Alleen, het waait behoorlijk hard en de lucht is zwanger van onheil — of toch van zanddeeltjes. We fietsen verder langs het schiereiland met het natuurpark van de duinen van São Jacinto. In afwachting van de ferry gaan we dan hier maar naar het strand, en dat beklagen we ons geen moment. Wilde zee, kalm zand. Bijna geen kat hier op dit grote strand — de zoveelste aanrader.

Alleen wat weinig hoogtemeters. Kwestie van opnieuw te wennen aan Le Plat Pays, want morgen zitten we weer thuis, na een zeer geslaagde vakantie!

|

Reacciones

Charles DELHAYE (neerlandés)

Mooi,zie ik wel zitten,alleen denk ik dat er geweldig veel ondernemerszin bij komt kijken voor zulke trip. Proficiat!

hace 9 años - Inapropiado

Cate (neerlandés)

We waanden ons zelf even in Portugal. Nooit bij stilgestaan dat het zo'n aangename en afwisselende fietsbestemming is...

hace 9 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Graag gedaan, hoor: het plezier was geheel het onze. 😊

Ik ga eens een Cyclopedia-artikel maken voor die regio, want dat is –zoals gebleken– wel de moeite waard.

hace 9 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion