Seguir  

Togo Jungle Challenge 2013: donderdag 14 november 2013

por Jan el martes 26 noviembre 2013 22:19

Na een letterlijk zwoele nacht waarin ik toch een uur of vijf geslapen heb, ga ik me douchen en eens wat ontbijten. Dat is zoals ze ons gezegd hadden: simpel, maar het vult. (Een half stokbrood met choco, in mijn geval. Ik weet dat jullie op deze informatie zaten te wachten, en ik wou niemand op zijn honger laten zitten. Hahaha. Haha. Ha.)

Dit wordt een rustige dag: fiets assembleren, lokaal sim-kaartje en geld halen bij de organisatie, routes op onze gps laten zetten, en daarna het optionele kenningsmakingsritje rijden.

De rit is maar iets meer dan 20 km, met amper hoogtemeters, maar het is toch zwaar. We waren op voorhand gewaarschuwd dat niet de afstand, het aantal hoogtemeters, of de technische stukken deze mountainbikereis uitdagend zouden maken, maar wel de ongenadige zon. Gelukkig is het geen wedstrijd, maar een uitdaging: wie goed doseert en voldoende drinkt en eet, die haalt het wel.

Terug in het kamp duik ik nog even in het zwembad. Niet dat ik olympische afstanden wil (of kan) zwemmen, maar gewoon om af te koelen. Heerlijk.

's Avonds is er barbecue (kip, saté en worst) met daarbij veel verse groenten, pasta en aardappelsla. Zeker niet slecht, en zeker niet onwelkom — ik schaam me bijna voor mijn honger na een dag van slechts 20 km. 😊

Oorworm van de dag: "Telex - raised by snakes", omdat ik me afvroeg of hier eigenlijk slangen zaten, terwijl ik in de boom klauterde.

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

"Grâce à Dieu et le travail bien fait, je deviens un homme complet" : daar moet je nog tussen voegen : et une semaine d'athlète dans le bled 😊
Mooie foto's trouwens, hopelijk genoeg zonnecrème gesmeerd ...

hace 9 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Ja, prachtige spreuk, he? Ik wou ze meenemen, maar ze paste niet in mijn bagage. 😊

Foto's genoeg gemaakt; ik zet hier enkel een selectie. Veel fietsersfoto's zijn immers hetzelfde, maar die komen allemaal nog ergens online.

Mijn zonnecrème: tja, blijkbaar toch net niet goed genoeg: mijn gezicht is gebruind, waardoor ik nu een witte rand op mijn voorhoofd heb waar mijn helm schaduw gaf. Best nog even wachten met mijn haar te laten knippen, dus. Wat is een extra maand als ge sowieso al een clochard-look hebt, he?

hace 9 años - Inapropiado

Mario.dejaegher (neerlandés)

Hi jan zou het mogelijk zijn om mij die foto te bezorgen vanop die ijzeren brug tijdens de laatste dag ,greetzzzzz

hace 9 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Ge zijt wel te vroeg, he, vriend! Dat verslag is pas over een paar dagen. In tussentijd: check uw mail. 😊

hace 9 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

hace 9 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion