Seguir  

Ind09: Genummerde haarspeldbochten op de Indialpe d'Huez

por Jan el lunes 1 enero 2018 15:13

Zondag 31 december 2017: Pollachi – Valparai (64 km)

De rustdag van gisteren heeft wonderen gedaan. Ik ben genezen van mijn snotvalling, en Liselotte is toch ook al stukken beter. (Nog verre van genezen, maar beter is altijd goed. Zelfs meer dan goed: beter.) Ideaal, want er mag weer geklommen worden.

Doel van vandaag is Valparai, en dat ligt net voorbij de top van een klim van 25 km (waarvan 4 km relatief vlakker zijn). De haarspeldbochten van deze klim zijn genummerd van 1 tot 40. Hun criteria zijn wel erg streng, want er zijn genoeg draaien die ik haarspeldbocht zou durven noemen, maar die toch geen nummer krijgen. 40 is natuurlijk wel een mooi getal. (Ik word het in 2021; koop me gerust een berg.)

De klim ligt in een natuurpark, maar dat belet de bestuurders niet om er lustig op los te toeteren. Indische folklore laat zich niet zomaar verdringen. Wat vandaag ook ontzettend veel gebeurt, is dat we gevraagd worden om te stoppen en een selfie te (laten) maken met enkele ons onbekende Indiërs. Het aantal keren is niet op twee handen bij te houden (en verder kan ik niet rekenen), en noopt ons om zelfs verzoeken te weigeren wegens te tijdrovend. Wat hebben ze eigenlijk aan een selfie met een hen onbekende witte? “Kijk, deze idioten waren zweterig en plakkerig de berg op aan het fietsen, dus gingen we met hen op de foto.” Nu, als we hen daarmee een plezier doen, dan graag.

Hoe zegt ge ook alweer in het Engels dat ge iets met plezier wilt doen? Ah ja: “no sweat!”

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion