Seguir  

Bormio en co, deel 1: scherven brengen geen geluk

por Jan el miércoles 22 junio 2016 22:16

Woensdag 8 juni. Láng naar uitgekeken, veel cols bestudeerd en een geschikt appartementje gevonden: we zijn helemaal klaar om een weekje in de bergen rond Bormio te gaan fietsen met (3/4 van) Twenty10 BC! Althans, dat waren we tot een weggekatapulteerde steen Johans bestuurdersruit én onze vertrekplannen verbrijzelde. Verschillende telefoontjes naar garagisten, Carglassisten en verzekeringsspecialisten maken duidelijk dat er niets duidelijk is. Waarschijnlijk wordt de ruit pas vrijdag na de middag vervangen, maar dat wordt een beetje problematisch: we hebben ons verblijf geboekt vanaf donderdagavond, en op zaterdagochtend worden we op een mountainbikewedstrijdje verwacht. Na heel wat afwegen van de opties, besluiten we dat Ronny en ik alvast met diens auto zullen vertrekken indien er morgen (donderdag) nog geen goed nieuws is. Johan komt dan na als zijn camionette nog op een fatsoenlijke tijd hersteld geraakt. Duimen!

Donderdag 9 juni. 's Ochtends is er geen nieuws, en helaas geldt niet altijd dat dat goed nieuws is. 's Middags vertrekken Ronny en ik dan maar, flink balend, maar met hoop op goed nieuws en een spoedige reünie. Helaas lijkt elke autosnelweg in Duitsland herschapen in een bouwwerf, dus mogen we de Kraftwerk-klassieker zingen: "stil stil staan op de Autobahn".

Vrijdag 10 juni. We worden wakker in Oostenrijk, op nog een uur of vier van Bormio. Nachtelijke onverlichte bergpassen (laat vertrokken, weet u wel) leken ons immers niet verstandig, en sowieso had Ronny al de hele rit alleen gereden. Dat heeft misschien wel iets te maken met mijn gebrek aan rijbewijs. (Hoewel, mijn petekind heeft me er eentje gegeven van Lego; ik denk dat dat universeel geldig is.) Soit, om te vermijden dat we drie paragrafen ver zijn en het nog niet over fietsen gehad hebben: 's middags zijn we in Bormio en kruipen de fiets op voor een ritje naar en rond de stuwmeren van Cancano. Een relatief korte (zo'n 9 km) en niet te steile (ongeveer 7%, geen uitschieters) vol haarspeldbochten gevolgd door een mooie lus off-road: ideale opwarmer en goed om zowel de benen als het materiaal nog eens te testen voor de mountainbikewedstrijd van morgen. Wordt vervolgd!

|

Reacciones

Agostinho (neerlandés)

Ja... shit happens.

hace 4 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion