Seguir  

Dag 14, donderdag 17 december 2015: De finale fietsdag (Ban Chuen -> Trat)

por Jan el miércoles 23 diciembre 2015 21:36

Dat we gisteren opnieuw konden fietsen, beviel ons zeer, dus gaan we vandaag verder op de ingeslagen weg. Letterlijk, ook, want we volgen dezelfde golvende Highway 3 als gisteren. Die loopt nog enkele honderden kilometers verder tot Bangkok, maar ons doel is wat bescheidener: een dikke 60 km trappen tot Trat.

De rit zelf had niet veel uitschieters: de weg is goed, en wordt merkbaar drukker, maar niet irritant. Toch is het aangenaam wanneer we af en toe een rustigere parallelweg kunnen volgen. Zo komen we onder meer voorbij enkele rubberplantages; onze banden zijn nog prima, dus wij hoeven hier niet bij te tanken.

De grote verrassing is Trat: eigenlijk is dat geen mooie stad, maar toch bevalt ze ons. De grote attractie voor ons is de voedselmarkt, met een zelfverklaarde "Food Safety Street". Liselotte houdt het begrijpelijkerwijs liever nóg veiliger en eet niet mee, ook al is hier een overaanbod aan lekkers. En zo goedkoop! Wat is het heerlijk om u niet afgezet te voelen.

's Avonds maken we nog even een rondje langs een andere markt (met beschamend slecht optreden van een lokale meisjesgroep voor tweeëneenhalve toeschouwer) en valt het op hoe heerlijk het is om te wandelen: het is hier niet meer vochtig, en niet meer drukkend. Of zijn we het al gewoon? Dan is het jammer dat we niet nog wat meer tijd hebben, want dit was de laatste fietsdag. Helaas. Nu: ik zie ons nog wel een keer terugkomen. Thailand is echt een topper. Iemand zin om te sponsoren? :-)

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion