Seguir  

Alpen 2015, dag 3: Col de Glandon en het laatste stukje van de Col de la Croix de Fer, en de Col du Mollard (vanaf de Croix de Fer)

por Jan el jueves 3 septiembre 2015 12:35

Geen rugzak met fotomateriaal voor mij vandaag: ik ga voor een respectabele tijd op de legendarische Glandon. Vorig jaar zijn we met Twenty10 aan de Col de la Croix de Fer opgereden, en dan eventjes terug voor de Glandon. Dit jaar met Spaak en Spier doen we het omgekeerde: de Glandon op, en dan de laatste twee-en-een-beetje kilometers van de Croix de Fer. Dat wordt smullen!

De Glandon vanuit Saint-Étienne-de-Cuines is zo'n 20 kilometer lang, en bewaart het beste voor het laatste. Iets met "venijn" en "staart", zegt men dan. Ik vind het een zeer aangename klim: rustig, relatief goed wegdek, en toch een flinke uitdaging. Uiteindelijk sta ik na 1 uur en 23 minuten boven, wat over 19,5 km een gemiddelde van 14,1 km/u geeft. Dat vind ik best snel, maar er zit natuurlijk een klein stukje afdaling/vals plat in. En om het helemaal in perspectief te plaatsen: de profs rijden hem aan gemiddeld 19 en zelfs 20 km/u omhoog. Ik maak mezelf dus niets wijs, hoor. :-)

Na de Glandon rijden we verder naar het topje van de Croix de Fer, en laten ons daar vangen aan de zon in een liter cola. Burps! Met een volle tank gaan we ten slotte weer naar de gîte, na het stukje afdaling van de Croix de Fer en de daaropvolgende kilometertjes omhoog. Het leven kan zo schoon zijn als de ketting dat ook is.

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion