Seguir  

Alpen 2015, dag 2: de Lacets de Montvernier en Col du Chaussy, de Col de Madeleine, en de Col du Mollard (vanuit Villargondran)

por Jan el lunes 31 agosto 2015 15:16

We beginnen net als gisteren met een afdaling, deze keer langs de D80 die aansluit op de Croix de Fer. Daarna staan de allerschattigste haarspeldbochten richting Montvernier op het programma, waarna we naadloos overgaan tot de beklimming van de Col du Chaussy.

Vanaf de Chaussy kunnen we doorsteken naar de Col de la Madeleine, maar vroeger dan verwacht komen we al een wegwijzer tegen die van de geplande route afwijkt. We volgen hem, en alles gaat goed, al wordt het na enkele steile kilometers wel plots een grindweg. Daar laten wij ons natuurlijk niet door tegenhouden. Ook niet wanneer de toestand verslechtert. Ook niet wanneer er van grind geen sprake meer is, en er enkel nog dikke keien overblijven. Ook niet wanneer ik al stilstaand een stootlek krijg. Of toch wel, maar slechts tijdelijk.

In ieder geval, vele zware kilometers later komen we weer op de Echte Weg, op twee kilometer van de top. Nog even doorzetten en we mogen ook de Col de la Madeleine afvinken. Niet volledig volgens het boekje, maar daarom niet minder lastig!

Terug naar huis beklimmen we de Col du Mollard deze keer via de meer dan 40 (52, hoorde ik zelfs) haarspeldbochten vanuit Villargondran. Niet min!

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

Dat zag er in elk geval al heel wat beter uit dan dag 1 !

hace 8 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Yup, zeer zeker. De rest van de week hadden we supergoed weer. Zelfs te warm naar mijn goesting, maar daar durf ik niet echt over te klagen. 😊

hace 8 años - Inapropiado

herbasti17 (neerlandés)

Ja Jan precies goed bezig in de Alpen.

hace 8 años - Inapropiado

Jan (neerlandés)

Een mens moet zich bezighouden, he. 😊 Ondertussen ook de rest van de verslagjes geüpload. En nu Fernweh.

hace 8 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion