Seguir  

"Giro Dello Stelvio"

por Heerser el martes 25 junio 2013 21:51

Deze berg spreekt toch nog altijd boekdelen als je de foto’s ziet en gezien ik in 2009 de Stelvio al beklommen had langs Bormio & Prato was de beslissing snel genomen om mij in te schrijven.
Deze organisatie was ten voordele van Diabeticie en dat was dus mooi mee genomen.
Midden november mij ingeschreven en het aftellen kon beginnen.
De voorbereiding begon eigenlijk op 1 Januari maar dat viel serieus tegen wegens het aanhoudende slechte weer en trainen op de rollen was mijn grootste deel. Maar goed dat ik er niks op tegen heb om op de rollen te rijden. Mijn rollen van Elite gaven de geest en dus moest ik op zoek naar nieuwe, de Tacx T2650 werden aangeschaft. Wat een verschil was dat met de oude. Begin april konden we eindelijk buiten trainingen afwerken, eindelijk klassiekers rijden.

April 2013.

• Sporta Mont Ventoux dag in Riemst  De eerste 80 km gingen goed maar vanaf toen werd ik met de neus op de feiten gedrukt, conditie is nog veraf.
• Tom Boonen Classic in Balen  Deze klassieker is een vaste waarde geworden in al mijn voorbereidingen en is ook steeds weer een aangenaam weerzien aldaar.

Mei 2013.

• Superklassieker in Oudenaarde  Mijn liefde voor de kasseien blijft intact na al die jaren, deze klassieker is een mooie combinatie van De Ronde & Roubaix. De eerste 100 tot in Roubaix waren super maar de 40 km terug naar Oudenaarde met de wind op kop was minder.
• Sporta Mont Ventoux dag in La Roche Deze toch heb ik samen gereden met Agostinho, ik had goede benen en heb regelmatig een cartouche kunnen geven.
• Bilzen Classic Flexpoint  De 135 km werden goed verteerd, nu begint het plezant te worden om te trainen + nog 20 km heen en terug naar huis = 155 km.

Juni 2013.

• Sporta Mont Ventoux dag in Herbesthal  Hier heb ik gekozen voor de volle 160 km want we zitten in de laatste rechte lijn, niks kan me vandaag kapot krijgen want mijn nieuwe kader is besteld en heb er zin in. Binnenkort rijd ik met een specialized Sworks Tarmac …
• Memorial Frans Schoubben in Tongeren  Opnieuw gekozen voor de volle 160 km, na een moeilijk begin kwam ik erdoor en ging het goed.

De voorbereiding zit er nu op en kunnen we afreizen naar Bormio. Op 13 Juni arriveren we in hotel Larice Bianco te Bormio, uitstekend hotel. In de namiddag ben ik mijn startpakket gaan afhalen, prachtig wielertruitje en t-shirt. Vrijdag start ik om 8h30 voor mijn “Giro Dello Stelvio” , een rit van 110 km met de “Passo Mortirolo” & “Passo Gavia”. Dit was een stevige tocht met de nodige fysieke mankementjes want bij de eerste 100 meter van de Mortirolo ging mijn hartslag dadelijk naar de 160 en wist ik dat het doseren ging worden. Dit is een beest van een Passo met max. % van 16%. De afdaling is best wel technisch en gevaarlijk, zeker voor de eerste keer. Daarna op weg naar de Gavia, hier moet ik dus nog steeds op mijn hartslag letten, zou dit te maken hebben met de vermoeidheid van de reis? In de tunnel is het stijl en donker, velen hebben het hier moeilijk. Uiteindelijk bereik ik de top en mag ik weer beginnen aan een lekkere afdaling, hier kan ik mij nog eens uitleven.

Bij deze nog wat gegevens van mijn Bryton:

Gem. / Max. hartslag: 145 / 174
Verbruik: 5203 Kcal
Hoogtemeters: 2888
Temp. Gem. Min. Max. : 22°c / 15°c / 30°c
Gem. / Max. snelheid: 18,2 / 76,6
Tot. Afstand: 111 km
Tot. Rijtijd: 06h08

Op zaterdag is er dan de beklimming van de Passo Dello Stelvio vanuit Bormio. Ik heb besloten om te genieten van deze beklimming, mijn hartslag zit goed en rij rond de 2h13 tot de Top  mijn afdaling verloopt vlekkeloos en als ik beneden kom klinkt er een “Yes I didit”.
Doel 1 van het jaar is bereikt  op naar het volgende “Sporta Cannibale”

|

Reacciones

Cate (neerlandés)

Alweer een mooi verslag dat je er zin in doet krijgen. Het lijkt allemaal zo vlotjes als je dit leest, maar de realiteit ...

hace 7 años - Inapropiado

derdeyn.pieter (neerlandés)

Sterk!!!... doet me goesting krijgen om deze volgend jaar op de planning te zetten... of toch maar de Ventoux?... Proficiat...

hace 7 años - Inapropiado

Heerser (neerlandés)

Pieter, je zou ze ook allebei kunnen rijden ??

hace 7 años - Inapropiado

Heerser (neerlandés)

Cate, de realiteit was dat de Passo Mortirolo en de Gavia verre van vlotjes ging ...

hace 7 años - Inapropiado

derdeyn.pieter (neerlandés)

Komt dan vanavond bij mij eten... dan kan jij het uitleggen/voorstellen 😉

hace 7 años - Inapropiado

advocaat (neerlandés)

eindelijk nog iemand met oranje stuurlint en oranje bandekes

hace 7 años - Inapropiado

julia7ich (neerlandés)

Lots of snow!!!

hace 7 años - Inapropiado

Heerser (neerlandés)

Yes, lots of snow there and i was loving it ...

hace 7 años - Inapropiado

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion