Seguir  

Ago Cycling Rides 05/05/2018 Oudenaarde

por danny.vergucht el sábado 26 mayo 2018 20:13

Het zou een moeilijke tocht worden door de Vlaamse Ardennen, veel hellingen moesten op deze dag beklommen worden. Vooreerst een gezapig tochtje langs de Schelde. De eerste beklimming luisterde naar de mooie naam De Lange Ast. Via schilderachtige dorpjes zoals Ooike en Huise kwam de bekende kuitenbijter in zicht De Oude Kwaremont na 33 km. Voor veel deelnemers was het al zwoegen om boven te geraken. De Hotondberg naar boven en zo kwamen wij aan te Etikhove waar de eerste bevoorrading plaatsvond.

De ladeuze was de volgende beklimming een steil gemeen stuk. Kapelleberg en dan de pittige klim van de Foreest. Het volgende drieluik kwam dan aan de beurt oftewel de Leberg, Berendres en Valkenberg. De Fayte is dan meer een lange beklimming, ja vlakke stukken waren er niet meer te bespeuren. Eerbeek, Zarlardinge en in Goeferdinge mochten wij nog even van de fiets om de innerlijke mens te versterken.

Tot nu was het al een redelijke zware tocht geweest. Maar in de verte kwam er een ander kanjer in zicht de Muur van Geraardsbergen. Zwoegen op het marktplein met de andere deelnemers en kijken naar de mensen die van iets fris genoten op de vele terrassen. Maar ja daar was nu geen tijd voor, want het steilste stuk kwam eraan tot aan de kapel. Ik ben toch telkenmale blij als ik boven kom. 90 km achter de rug maar het was verre van gedaan. Te sint-martens-lierde de Eikemolen naar omhoog. Normaal is dat een helling die meevalt maar na 100 km is dit toch al een stukje minder het geval. De hoogtemeters bleven maar aan tikken. Via Mater en Horebeke kwam de aankomst in zicht.

Meer dan 1400 hoogtemeters beklommen op 124 km. Dat zegt meer dan genoeg over het parcours. Een mooie rit was het vandaag, de zon die overvloedig scheen en vooral de uitstekende organisatie.

link parcours

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion