Seguir  

Davitamon Classic 2015 : ook weer een afvalarm event

por Cate el martes 17 febrero 2015 09:03

De achtste editie van dit tweejaarlijks evenement gaat door op zaterdag 25 april.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zit niet Omega Pharma achter het event, maar wel WTC de Wielervrienden uit Nazareth. Deze club met 65 leden geven die dag samen met 400 medewerkers het beste van zichzelf om het event vlekkeloos én zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. En dit maakt het evenement ook zo speciaal en populair : de vorige editie trok maar liefst 8.352 deelnemers.

In 2011 werd de Davitamon Classic uitgeroepen tot het meest bewuste sportevent van Vlaanderen, en kreeg hij de "Groene vent Award" van Ovam.

Op die manier wil de organisatie de deelnemers sensibiliseren om tijdens het uitoefenen van hun hobby ook aan het milieu te denken.

Concreet gebruikt de organisatie alle 30.000 herbruikbare bekers van IVM en stimuleren ze actief het carpoolen (met 3 in 1 auto geeft recht op een gratis consumptie). Bij de bevoorrading wordt alles vooraf uit de verpakkingen gehaald, en veel fruit gegeven. De rozijnen zitten in eetbare cupjes. De organisatie kijkt er ook voortdurend op toe dat het juiste afval in de juiste container belandt, en stuurt bij waar nodig. Verder wordt er niet geflyerd op de parkings.

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion