Seguir  

Dag 6 : Vouvray - Dangé-Saint Romain 76km

por Bernard(nl) el martes 28 agosto 2012 09:32

reeds afgelegd : 724km (1/3e)

Zeer goed geslapen, een fantastisch bed. Het ontbijt bestaat uit een croissant, drie stukken stokbrood, 5 soorten confituur, kersen, gedroogd fruit, yoghourt, koffie… B&B op zijn best. Wat ben ik blij dat ik gisteren nog 25km ben doorgereden. Mevrouw is weduwe en heeft 5 kinderen. 2 aangenomen kinderen van haar man uit een eerste huwelijk, 2 geadopteerd van haar overleden halfzus, en een dochter die ze op late leeftijd heeft gekregen en die nu 24 is.

Mevr. vraagt of ik nog een stempel in mijn boekske wil. Uiteraard. Ze zet hem en zegt dan dat ze aan een nieuw ontwerp bezig is met de schelp erin. Ze had het beter eerst gezegd, deze trekt op niets. Ze is ook zo vriendelijk te bellen naar mijn volgende slaapplaats om te melden dat ik er al iets na de middag zal zijn. Geen probleem.

Ik vertrek om 8u en het begint te regenen. Er moet direct geklommen worden, ik sla linksaf een straatje in, het is te steil, ik moet afstappen, de eerste en hopelijk de laatste keer. Maar ik ben er toch zeker van dat er hier niemand boven raakt met bagage.

Het is een hel om Tours binnen te rijden. Het is moeilijk maneuvreren met mijn fietstassen tussen het drukke ochtendverkeer . Op een bepaald moment kijk ik niet naar de baan vóór mij, maar naar de auto’s en ik hoor glas breken. Ik rij gewoon door gebroken flessen. Ik stop om mijn banden te controleren, oef…

Rap een foto genomen van de Kathedraal van Tours en doorgereden, het begint steeds harder te regenen. Na anderhalf uur heb ik 20km afgelegd en rij ik eindelijk Tours buiten. Aan de linkerkant van de weg zie ik voor het eerst een wandelaar op weg naar Compostela. “Bon Camino !”

Ik probeer te bellen naar huis, maar al 2u heb ik geen netwerk. Het blijft maar regenen. Een boer is vanales aan’t verbranden en gedurende vijf minuten rij ik in de rook, het pakt serieus op mijn adem. Wat een dag is dit… gelukkig maar een tiental km meer.

Om 13u kom ik aan in Chambre d’hôtes “la grenouillère”, er blijkt niemand aanwezig, tot een oude oma mij komt vertellen dat ik moet wachten tot 17u. Het blijft regenen…

Gelukkig komen op dat moment de eigenaars ook aan. Ik krijg mijn kamer en er is WIFI !

Ik zit een uur op mijn kamer als er geklopt wordt, ik roep ‘entrez’, maar moet zelf gaan opendoen.Staat daar toch wel niet Jan met een videocamera mijn verbazing te filmen !!! Hij is deze morgen om 10u vertrokken in Oudenaarde. We zijn samen vertrokken naar Châtellrault om een pintje te drinken en eten elk een croque monsieur. We bezoeken de plaatselijke Sint-Jacobskerk en hebben een discussie met de ,overigens aangename, barman met sterk vrouwelijke uitstraling, over de problemen tussen Vlamingen en Walen. Volgens hem spreken Vlamingen niet met walen en komen er veel Vlamingen in zijn zaak die geen Frans willen spreken ???

Nu zijn we klaar om een stukste te gaan eten… Morgen rij ik tot Charroux, 110km

Parcours : http://catenacycling.com/nl/ride-the-world/detail/12328-dag-6-vouvray-dange-saint-romain-76km

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion