Seguir  

Start2Bike, in 4 trainingen beter op de fiets

por Bernard el jueves 26 febrero 2015 09:21

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets of mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

In het weekend van 11/12 april start wielersportbond NTFU met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op racefiets of mountainbike. Start2Bike is de nieuwe naam voor FietsFit, het programma waarmee de NTFU al 7.000 startende fietsers succesvol op weg hielp.

Nieuwe naam, dezelfde vaardigheden
“Met een nieuwe, frisse naam hopen we een breder publiek te trekken”, aldus programmacoördinator Bart van de Vossenberg van de NTFU. “We merkten dat de naam Fiets-Fit vaak een verkeerde associatie opriep.”
De opzet van het programma blijft hetzelfde: in 4 lessen van ongeveer 3 uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen, bochtentechniek en nog veel meer. Er zijn ruim 70 Start2Bike startlocaties in Nederland die trainingen voor racefiets en/of mountainbike aanbieden.


De inschrijving voor Start2Bike is geopend sinds 1 februari.

Op www.start2bike.nl vind je meer informatie.

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion