Seguir  

Ronde van Vlaanderen 2013 voorgesteld

por Bernard el miércoles 12 diciembre 2012 10:14

In het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent is de Ronde van Vlaanderen voorgesteld. Dit jaar is het de 100ste editie van de Ronde. "Het concept blijft hetzelfde", zegt Wouter Vandenhaute, de baas van Flanders Classics.

Vorig jaar werd de Ronde van Vlaanderen grondig hertekend. De Muur verdween uit het parcours en Oudenaarde kreeg de aankomst. Dat verandert niet.

"We gaan opnieuw drie keer over de Oude Kwaremont en de Paterberg. De aankomst blijft in Oudenaarde. Onderweg zijn er wel een aantal kleine wijzigingen. Maar we doen voort met het nieuwe concept", zegt Vandenhaute.

De Ronde, voor het eerst gereden in 1913, maakt onder meer een ommetje naar Ledegem (dorp van drievoudig winnaar Eric Leman) en Rekkem, Dorp van de Ronde en van de eerste winnaar Paul Deman.
Eerste ronde van 324 km op 25 mei

De organisatoren willen het Eeuwfeest van de Ronde van Vlaanderen extra in de verf zetten door op 25 mei aan wielertoeristen de kans te geven om de eerste editie van de Ronde over te doen.

"Exact hetzelfde parcours kunnen we niet meer voorschotelen", zegt organisator Wim Van Herreweghe. "Maar we proberen het toch zo goed mogelijk te benaderen. De tocht zal 324 kilometer lang zijn, net zoals in 1913."

Peters van deze wielertoeristentocht zijn Eddy Merckx en Johan Museeuw. "De bedoeling is dat de renners de afstand in groep afleggen", zegt Van Herreweghe.

Bron : Sporza.be

|

Añada su comentario

Catena : La Comunidad Mundial de Ciclismo

permanecer actualizado

Esponsores…

Q-Cycling
Centurion