Hoeselt – Tongeren – LF6 – Kortrijk – Leie/Schipdonkkanaal – Brugsevaart – Gent

on: 22.7.2015 by Jan

cycling

workout data

Distance 300.38 km
Duration 11h 20m 58s
Av. speed 26.47 km/h
Ascent 2084 m
Calories burnt 9080 kCal

download this route (gpx)  

Workout conditions

De LF6 stond al lang op mijn lijstje, omdat ik die al vaak zag aangeduid staan op klimmetjes in de Vlaamse Ardennen. Dat verbaasde mij, want ik kende de LF1 (Noordzeeroute) en LF5 (Schelde – Albertkanaal) als supervlakke dingen, en ik dacht dat LF-routes niet zwaar mochten zijn.

Dat was deze LF dus wel, maar de gemiddelde fietsreiziger zal hem vast niet in één dag doen. Ik trouwens ook niet: de volledige route is 361 km, van Vleteren in West-Vlaanderen tot Kanne in Limburg, en zelfs over de grens via Maastricht naar het drielandenpunt in Vaals.

Mooie maar vermoeiende rit. Een constante tegenwind uit het westen-zuidwesten, waardoor ik op het einde gelukkig meewind had. Al bij al een beperkt aantal hoogtemeters, maar de constante afwisseling tussen omhoog en omlaag maakte het toch erg zwaar. (Net zoals mijn rugzak.)

Om redenen die mij ook niet eens geheel duidelijk zijn, had ik mezelf opgedragen om slechts twee versnellingen te gebruiken: 53x16 en 39x16. Te licht op het einde, en te zwaar op sommige klimmetjes. In Brakel moest ik bijna kraken. (Ik durf er niet aan te denken wat er zou gebeurd zijn als ik in Krakel was geweest.)

Add comment

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion