Moulin des Borderies

Sorry, there is no information in your language for this point of interest. We do have this information in other languages:

French

Dans le petit village auvergnat de Singles se situe le ‘’ MOULIN DES BORDERIES’’.

Cette superbe vallée, entourée de toute la splendeur que la nature peut nous offrir, est un lieu de vacances provice pour se ressourcer, se déstresser et gâter son corps et son l’esprit.
Le silence et 9 ha de liberté bordés d’une ruisseau coule doucement font de notre vallée un endroit unique.
Les facilités sportives y sont nombreuses, aussi bien pour les sport d’ hiver à une multitude d’autres sports à pratiquer dans les environs immédiats.

Nos gîtes sont pourvus de tout confort et soit une garantie de votre repos.
En outre il vous est proposé des soins esthétiques et corporels professionnels, du sauna, du jacuzzi et même une piscine chauffée.
Les environs de notre petit paradis vous offrent également de possibilités culturelles et gastronomiques.

Gites :

Toute l’année la famille Claeys a le plaisir de vous accueillir au Moulin des Borderies. Les amoureux de la nature et de la tranquillité trouveront le cadre idéal pour se ressourcer, se reposer et passer d’inoubliables vacances.
En effet le site se trouve dans une vallée privée de 12 ha, traversée par la Mortagne, une petite rivière qui se jette 3 km plus loin dans la Dordogne.

Nos 4 gîtes sont à votre disposition pour profiter sereinement de vos vacances en famille.
Ils ont été restaurés dans le respect du caractère d’origine des bâtiments, et équipés de tout le confort nécessaire.

Gite Oliva – 4 personnes
Gite Vinefera – 4 personnes
Gite Carica – 5 personnes
Gite Lavendula – 4 personnes


Restaurant:

Pour votre commodité, nous avons une salle commune ( restaurant – bar ) disponibles.
Dans cet espace, nous servons de délicieux repas et des boissons.
Seuls les boissons et les repas servis peuvent être utilisés dans le salle commune ( restaurant – bar ).

Dutch

Een walhalla van natuur en rust waar herbronnen, onthaasten en vakantie geen loze woorden zijn. Wij bieden u en uw familie een zorgeloos verblijf aan in één van onze 4 gîtes die allen voorzien zijn van de hedendaagse behoeften maar met respect voor het verleden van de gebouwen. Dit alles in een privé vallei van 12ha omarmd door de rivier La Mortagne, welke 3km verder uitmondt in de Dordogne.

Gites :

Gite Vinifera ( druivelaar ) is de oorspronkelijke grootouderlijke woonst welke 220 jaar oud is. Met behoud van de originele structuren hebben we dit tot een mooi en gezellig verblijf omgebouwd waar het aangenaam vertoeven is in de sferen van weleer maar met alle modern comfort. Er zijn 2 aparte slaapkamers waarvan 1 met 2 enkele bedden en 1 met een dubbelbed voorzien. De badkamer is voorzien van een massage douche een lavabo en een toilet. De keuken beschikt over alle elementen om uw verblijf comfortabel te maken. In de woonkamer draait alles rond authentieke gezelligheid. Een terras is voorzien van alle meubilair om uw verblijf aangenaam te maken.


Gite Carica ( vijgen ) is de oorspronkelijke woonst van de kinderen en hun gezin. Het gebouw is ongeveer 100 jaar oud. Deze gite is voorzien van alle comfort en ideaal geschikt voor 5 personen. Er zijn 2 aparte slaapkamers waarvan 1 met 3 enkele bedden en 1 met een dubbelbed voorzien. De badkamer is voorzien van een massage douche een lavabo en een toilet. De keuken beschikt over alle elementen om uw verblijf comfortabel te maken. In de woonkamer draait alles rond gezelligheid. Een privé terras is voorzien van alle meubilair om uw verblijf aangenaam te maken.


Gîte Oliva ( olijf ) is het huisje waar de familie Vergnol hun ambachtelijke boter, room en kazen vervaardigden. Grootvader Vergnol was vermaard in de streek voor zijn Room. De gîte is voorzien van 2 aparte slaapkamers waarvan 1 met 2 enkele bedden en 1 met een dubbelbed. De badkamer is voorzien van een massage douche een lavabo en een toilet. De volwaardige keuken beschikt over een volledige uitrusting om uw verblijf comfortabel te maken. In de woonkamer draait alles rond gezelligheid. Een privé terras is voorzien van alle meubilair om uw verblijf aangenaam te maken.

Gîte Lavendula ( lavendel ) is de oorspronkelijke varkensstal. Het gebouw is ongeveer 180 jaar oud. Hier nog meer dan in de andere gite’s hebben we getracht om de authentieke structuren te behouden. Het volume van het gebouw is geaccentueerd en de dakstructuur is zondermeer de trekpleister van het gebouw dat in een open stijl is ingericht. De gîte is voorzien van 2 open slaapkamers waarvan 1 met 2 enkele bedden en 1 met een dubbelbed. De badkamer, welke is geïnstalleerd in de oude broodoven, is voorzien van een victoriaans bad een lavabo en een toilet. De ruime volwaardige keuken beschikt over een volledige uitrusting om uw verblijf comfortabel te maken. In de woonkamer draait alles rond gezelligheid. Een privé terras is voorzien van alle meubilair om uw verblijf aangenaam te maken.Keuken :

Gezond eten is erg belangrijk. Je wordt minder snel ziek, je hebt meer energie en je behoudt je slanke lijn.
Gastvrouw Kim verzorgt voor haar gasten lekkere verse en gezonde maaltijden.
Het zijn erg gevarieerde maaltijden die niet zozeer ontnomen zijn aan de lokale gewoontes maar eerder mondiaal kunnen genoemd worden.
Alle maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en zijn volledig conform onze filosofie gezond maar corpuleus.
Al onze maaltijden kunnen vergezeld worden van een lekkere betaalbare en aangepaste wijn.
Maandag, Woensdag en Vrijdag verzorgen wij voor u een 3 of 4 gangen menu.
Wanneer de weersomstandigheden dit toelaten voorzien we in een BBQ menu dat ondertussen vermaard is geworden.
Op Zaterdag voorzien we voor u in één comfortabel gerecht wat u na een dag reizen voldoening zal geven alvorens te genieten van een welverdiende nachtrust.


Wellness :

Om perfect aan uw eisen te voldoen om volledig te kunnen relaxeren en te genieten bieden wij een aantal speciaal hiervoor voorziene arrangementen aan.
Voor de details, surf naar www.moulindesborderies.fr/265-2

http://www.moulindesborderies.fr/

Address

63690 Singles, France

Enlarge the map

Sorry, there is no information in your language for this point of interest. We do have this information in other languages:

French

Familie Claeys
Moulin des Borderies
63690 Singles
France
Tel. fix +33 (0) 473 211 882
Portable +33 (0) 676 442 495

Dutch

Familie Claeys
Moulin des Borderies
63690 Singles
France
Tel. fix +33 (0) 473 211 882
Portable +33 (0) 676 442 495

Last edit: 6 years ago by Tania Claeys

Catena : the one stop cycling community

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion