Follow  

D52, donderdag 11 juni: Biograd – ferry naar Tkon – Preko – ferry naar Zadar – bus naar Plitvice (39 km)

by Jan on Tuesday 16 June 2015 17:52

Vandaag is het weer een dag van veel kilometers, maar voornamelijk niet fietsend. We beginnen met een korte overzet van Biograd naar Tkon, in het gezelschap van een hele vloot Vespa's. Aangezien er maar één weg is die door het hele eiland loopt, laten we hen graag eerst vertrekken. Bij het opstappen op de veerboot was dat wel anders: toen stonden we vooraan om zeker te zijn van een plaats. Verstandig, want verschillende scooteraars pasten er niet meer bij.

Het voelt fijn om weer op een eiland te zijn. Aanzienlijk rustiger, en dikwijls zicht op zee. Het bevalt ons zo goed dat we er meteen een twee-eilanden-trip van maken: een brug brengt ons over de zee (die alweer een nieuwe blauwgroentint heeft, waar blijven ze het halen?!) van Pašman naar Ugljan.

Ondertussen zijn we ook aan de laatste vakantieweek begonnen. Het gaat toch snel, he? Alles ligt nu vast: straks een overzet naar Zadar, dan de bus op naar een nationaal park, morgen na het parkbezoek verder met de bus naar hoofdstad Zagreb, overmorgen naar Ljubljana, dan nog twee dagen fietsen naar Trieste (terug in Italië!), met de trein naar Venetië, dan een turein naar Trijn, en voor we het weten, zitten we na een TGV-rit en een aansluiting weer in Gent.

Maar nu eerst nog een duik in de zee! Gun het ons, alstublieft.

|

Add comment

archive

More…

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion