Follow  

D50, dinsdag 9 juni: Split – Grebaštica (79 km)

by Jan on Sunday 14 June 2015 21:58

Na de wilde avond van gisteren (uit eten en naar de cinema, alsof we nog jonge mensen zijn!) is het fijn om rustig op gang te komen met een goed ontbijt. Het vertrek uit Split is helaas minder rustig. Een van de grote voordelen van de Bromptons, is dat ze zo gemakkelijk op het openbaar vervoer mee te nemen zijn. Dat hadden we vandaag beter gaan, dan zaten we de eerste uren niet op een saaie steenweg vol lintbebouwing. Ach ja, beginnersfoutje. Misschien dat we het wel leren als we wat langer op reis zijn.

Na een weldoende middagpauze aan de kust –beetje eten, beetje zwemmen, beetje zonnen– gaan we heropgeladen door. Het reliëf is niet uitgesproken zwaar vandaag, maar het relatief drukke verkeer zuigt alle energie uit ons. Veel valt er niet meer over deze rit te zeggen: we stoppen vandaag in Grebaštica, waar het rustig toeven is. We hebben hier een splinternieuw appartement voor een appel en een ei (en een keuken voor polenta en polenta). Mooi zo.

Morgen gaan we naar Biograd, waar we de dag erna een ferry naar Tkon nemen, om toch nog een extra eiland mee te pikken. It's a dirty job, but someone's gotta do it!

|

Add comment

archive

Post a message   Load more  

Catena : the one stop cycling community

stay up to date

Partners…

Birzman Q-Cycling
Merida Centurion